SOL lukker gratis-tjeneste

SOL tar nå betalt for store deler av sin populære flørtetjeneste, Nettvenn. Årsaken er enkel - som alle andre nettselskaper er de nødt til å tjene penger.

Det er populært å flørte på nettet, og SOLs tjeneste - Nettvenn - har nå over 70.000 registrerte brukere.

På visse deler av tjenesten er det nå innført betaling, forteller Hans Petter Terning til digi.no. (Terning er fungerende administrerende direktør mens Kristin Skogen Lund er på ferie).

Bakgrunnen er at SOL - som alle andre nettselskaper - må tjene penger.

- Vi hadde tre valg; legge ned tjenesten, opprettholde en dårligere versjon, eller ta betalt. Vi valgte det siste, sier Terning.

Han forteller at de har mottatt noen klager, men også 'relativt mange' positive tilbakemeldinger i form av betalingsvillighet. Ifølge Terning er det nå noen tusen som har registrert seg som Gullvenn.

Vanlige Nettvenner kan se på profiler og også legge inn sin egen profil uten at det koster noe. Men i det øyeblikk man ønsker å være aktiv bruker (noe som igrunnen er hele poenget med tjenesten) må man betale ti kroner per uke. Da blir man Gullvenn, og kan lese og sende flørtemeldinger via SOLs system.

Terning forteller også at dersom noen brukere er sterkt misfornøyd med at det nå er blitt en betaltjeneste, kan de få én gratis uke slik at de kan lese de innkomne meldingene.

Dersom betalingsviljen er stor blant Nettvennene kan dette bli god butikk for Schibsteds pengesluk. 70.000 aktive brukere som betaler en tier hver i uken blir det penger av.

Til toppen