SOL noe bedre enn forventet

-Vi er på vei og leverer på våre planer. Birger Steen vil bli ledende portalleverandør i alle nordiske markeder og varsler dermed nye oppkjøp.

-Vi er på vei og leverer på våre planer. Birger Steen vil bli ledende portalleverandør i alle nordiske markeder og varsler dermed nye oppkjøp.

Scandinavia Online AS la i dag frem sitt resultat for årets første ni måneder.

Omsetningen i tredje kvartal endte på 54 millioner svenske kroner. Totalt er dermed omsetningen i år kommet opp i 163 millioner svenske kroner. På samme tid i fjor var omsetningen på relativt beskjedene 25 millioner svenske kroner.

Analytikerne hadde på forhånd ventet en omsetning på 159 millioner svenske kroner.

Underskuddene fortsetter imidlertid å kjennetegne portal-selskapet. I tredje kvartal er driftsunderskuddet på 131 millioner svenske kroner. I andre kvartal var tilsvarende underskudd på 143 millioner svenske kroner.

På forhånd var det ventet at selskapet ville få et underskudd på 350 millioner svenske kroner. Resultatet var således også noe bedre enn forventet.

Både omsetning og inntekter er altså noe bedre enn markedet på forhånd hadde regnet med.

-Dette er det syvende kvartalet på rad hvor omsetning og bruttomarginer i portalvirksomheten øker. Det viser at vi er på rett vei og leverer på våre planer, sier konsernsjef Birger Steen i SOL, i en kommentar til resultatet.

Antallet unike brukere økte med 29 prosent til 5,7 millioner fra juni til september.

SOL sier de vil satse videre på å utvikle markedsandelen i samtlige marked hvor selskapet er inne, både gjennom organisk vekst og oppkjøp. Nylig ble danske Netlogin kjøpt.

-Vi mener at den ledende portalen i hvert av de nordiske markedene etter hvert vil bli svært lønnsom, og den posisjonen sikter vi mot, avslutter Birger Steen.

Vil du vite mer, er det presentasjon av resultatene klokken 13.00: SOL resultater tredje kvartal 2000.

Til toppen