JUSS OG SAMFUNN

SOL og Telia i ny storallianse i Sverige

Scandinavia Online og Telia InfoMedia går sammen for å etablere en ledende inngangsport til Internett i Sverige. Samtidig overtar Telia 10 prosent av aksjene i norske Scandinavia Online (SOL).

Herman Berg
29. jan. 1998 - 10:23

Ifølge en børsmelding fra klokken 09:53 i dag vil det bli etablert et nytt selskap som vil inneholde Scandinavia Online AB og Telias Passagen. Eierstrukturen i det nye selskapet vil være 40 prosent Schibsted, 40 prosent Telia og 20 prosent Telenor.

Som en del av avtalen overtar Telia 10 prosent av B-aksjene i Scandinavia Online AS fra Schibsted. Det innebærer at Schibsted reduserer sin eierandel fra 63,5 prosent til 53,5. Telenor har fortsatt 34,2, mens de ansatte i SOL har, etter en rettet emisjon i fjor høst, tilegnet seg 2,3 prosent av aksjene.

Når det gjelder stemmerettsaksjene er fordelingen fortsatt 50-50 mellom Telenor og Schibsted opplyser Schibsteds finansdirektør Eirik Ubøe.

Telia InfoMedia og nye SOL AB vil i Sverige også opprette et samarbeidsselskap som skal utvikle elektroniske byguider på Internett i Sverige.

Disse avtalene forutsetter godkjenning av Schibsteds ASAs konsernstyre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.