SOL prises til mellom 4,3 og 6 milliarder

Det nordiske Internettselskapet SOL vil prises til et sted mellom 4,3 og 6 milliarder i børsemisjonen. I dag starter Internett-selskapets lenge etterlengtede børsnotering.

I går skrev digi.no at det ble spekulert at SOL AB kunne bli verdsatt til 8,1 millarder norske kroner. Nå har Schibsted og SOL lettet på sløret og gikk i dag offentlig ut med prisingen i børsemisjonen av selskapet.

SOL håper på at aksjene vil gå for mellom 100 og 140 svenske kroner. Etter emisjonen vil det være 43,2 millioner aksjer i markedet. Dette priser SOL til et sted mellom 4,3 og 6 milliarder kroner.

Aksjen til selskapet skal noteres på både Stockholmsbørsen og ved Oslo Børs. SOL AB forventes å bli børsnotert på Stockholmsbørsen 7. juni.

I forbindelse med børsnoteringen vil det være en offentlig emisjon av 7,6 millioner aksjer, tilsvarende ca. 17,6 prosent av aksjene i SOL etter emisjonen.

Emisjonen vil finne sted i perioden 23. mai til 6. juni.

Trond Berger ved Schibsted sier til digi.no at prisingen reflekterer uroen ved aksjemarkedet den siste tiden.

Schibsteds eierandel i SOL vil være ca 36 prosent etter emisjonen. Det norske mediekonsernet vil da være den største eieren i selskapet, skriver Schibsted i en pressemelding. Telia og Telenor er også store eiere.

digi.no kommer tilbake til børsnoteringen av SOL etter pressekonferansen som skal holdes fredag klokken 13.00.

Til toppen