JUSS OG SAMFUNN

SOL Referanse skuffet over Telenor

Referanse.no er overrasket og skuffet, og synes det er synd at Telenor Media har valgt å droppe sine distributører av Telefonkatalogen på nett.

Therese Werenskiold
23. mars 2000 - 14:31
Ole Morten AlstadReferanse.no/ECOMDAdigi.no

Telenor Media
Les mer om saken:
SOL Referanse mister telefonkatalogen
Telenor fusjonerer katalogvirksomheter


Informasjonsansvarlig i Telenor Media, Birgitte Frisch, begrunner overfor digi.no avgjørelsen med at det blir billigere for kundene å kjøpe tjenesten uten mellomledd.

Likevel tar Telenor 2.000 kroner for installasjon av tjenesten, i tillegg til tre kroner per søk. Dette er ikke myntet på den jevne forbruker, men på bedriftsmarkedet.

På SOL Referanse kunne medlemmene abonnere på Telefonkatalogen Online for 350 kroner i året. Eller de kunne betale 3,50 per søk.

- Distribusjonsavtalen har ikke vært økonomisk lukrativ for SOL Referanse. Avtalen var først og fremst god fordi Telenor er en interessant innholdspartner, og fordi telefonkatalogen er et kjent produkt, , sier Alstad

SOL Referanse tilbyr blant annet sine 30.000 kunder å abonnere på kredittrapporter, eiendomsregistre og Brønnøysundregistene i sin helhet.

- Vi har fått noen negative tilbakemeldinger etter at vi ga kundene våre beskjed om at de ikke lenger får abonnere på Telefonkatalogen Online gjennom oss.

SOL Referanse er fortsatt i dialog med Telenor Media, og håper selskapene kan bli enige om en løsning innen 1. mai. - Det ser ikke så lyst ut, avslutter Alstad.


PS.
SOL Referanse fortsetter å selge årsabonnement på Telefonkatalogen Online også etter 30. april. Abonnementstilbudet opphører først ved årsskiftet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra