SOL Referanse skuffet over Telenor

Referanse.no er overrasket og skuffet, og synes det er synd at Telenor Media har valgt å droppe sine distributører av Telefonkatalogen på nett.

Referanse.no er overrasket og skuffet, og synes det er synd at Telenor Media har valgt å droppe sine distributører av Telefonkatalogen på nett.

- Telefonkatalogen Online har vært viktig for oss, men vi har i lang tid ventet på at Telefonkatalogen på nett skulle frigis også i Norge, slik EU-reglene har frigitt katalogene i andre land. Vi har dermed forventet at det skulle skje, men ikke på denne måten, sier Ole Morten Alstad, daglig leder i Referanse.no/ECOMDA (tidligere SOL Referanse), til digi.no.

- Vi er overrasket og skuffet, og synes det er synd at Telenor Media har valgt å droppe sine distributører.
Les mer om saken:
SOL Referanse mister telefonkatalogen
Telenor fusjonerer katalogvirksomheter
Overfor SOL Referanse var Telenors begrunnelse at selskapet ønsket å gjøre direktesalget selv.


Informasjonsansvarlig i Telenor Media, Birgitte Frisch, begrunner overfor digi.no avgjørelsen med at det blir billigere for kundene å kjøpe tjenesten uten mellomledd.

Likevel tar Telenor 2.000 kroner for installasjon av tjenesten, i tillegg til tre kroner per søk. Dette er ikke myntet på den jevne forbruker, men på bedriftsmarkedet.

På SOL Referanse kunne medlemmene abonnere på Telefonkatalogen Online for 350 kroner i året. Eller de kunne betale 3,50 per søk.

- Distribusjonsavtalen har ikke vært økonomisk lukrativ for SOL Referanse. Avtalen var først og fremst god fordi Telenor er en interessant innholdspartner, og fordi telefonkatalogen er et kjent produkt, , sier Alstad

SOL Referanse tilbyr blant annet sine 30.000 kunder å abonnere på kredittrapporter, eiendomsregistre og Brønnøysundregistene i sin helhet.

- Vi har fått noen negative tilbakemeldinger etter at vi ga kundene våre beskjed om at de ikke lenger får abonnere på Telefonkatalogen Online gjennom oss.

SOL Referanse er fortsatt i dialog med Telenor Media, og håper selskapene kan bli enige om en løsning innen 1. mai. - Det ser ikke så lyst ut, avslutter Alstad.


PS.
SOL Referanse fortsetter å selge årsabonnement på Telefonkatalogen Online også etter 30. april. Abonnementstilbudet opphører først ved årsskiftet.

Til toppen