SOL satser knallhardt på Kvasir og nummeropplysning

Eniro-eide SOL skal relansere den norske søkemotoren Kvasir og lansere nummeropplysning for mobilbrukere.

digi.no har fått tak i et internt nyhetsbrev fra SOL-eieren Eniro som avslører deler av planene til SOL, Nordens største nettsted. Totalbildet er klart: Eniro kaster seg inn i en front-kollisjon med Findexa, selskapet som kjøpte opp Telenors telefonkataloger.

De to selskapene kjører hver sin 18xx-nummer for telefonbasert opplysning. Findexa har fra før også papirkataloger og hvite og gule sider på nettet. SOL skal utfordre Findexa kanskje på to måter.

Ifølge Eniros nyhetsbrev er selskapet nesten ferdig med planleggingen av en SMS/WAP-basert opplysningstjeneste for mobilbrukere. Dette skal etter planen skje i alle fire nordiske land.

- En eventuell lansering ligger langt frem i tid, sier en knapp SOL-utviklingssjef Dag Wigum til digi.no.

Han vil ikke kommentere dette mer og vil heller ikke kommentere planene om en oppgradering av SOLs søkemotor Kvasir. Eniro skriver at man skal "relansere og oppgradere" Kvasir. Dette vil være det viktigste norske omsetning- og investerings-initiativet i Norge i år, skriver selskapet.

Oppgraderingen av Kvasir kan komme ganske fort, for Fast Search & Transfer som driver søkemotoren til Kvasir, kommer med en stor oppgradering i løpet av mars. Fast-sjef John Lervik har tidligere sagt til digi.no at selskapet skal doble antall søkbare dokumenter, blant annet ved å dekke de norske nettstedene enda bedre.

For det er rom for forbedring: Lervik fortalte digi.no at Fast/Kvasir for eksempel ikke lar deg søke i alle dokumentene på statens hovedserver, Odin.

Til toppen