SOL satser på børsnotert holdingselskap

Scandinavia Online planlegger et holdingselskap for hele Norden og en børsnotering neste år.

Scandinavia Online planlegger et holdingselskap for hele Norden og en børsnotering neste år.

Investor relations officer Mette Storvestre i Schibsted sier til digi.no at de nå stiler mot et felles holdingselskap for Scandinavia Online. Dette skal etableres innen seks måneder og vil være holdepunktet for de fire selskapene som SOL har i Norden.

Telia, Telenor og Schibsted sitter med ulike eierandeler i SOL AS i Norge og Danmark (sistnevnte kun Schibsted), SOL AB og Sirkus Oy i Finland. Selskapene jobber i prinsippet med samme tekniske plattform og felles konsept- og produktutvikling. Konserndirektør Sverre C. Munck i Schibsted Multimedia har tidligere uttalt til digi.no at man også jobber mot å få til identisk eierstruktur i de fire nordiske landene.

- Det er ikke fattet et styrevedtak om børsnotering ennå, det er viktig å presisere, sier Storvestre som nettopp har tatt over for Stein Yndestad som representant for investor-siden i Schibsted ASA.

Hun sier at forutsatt at det blir et vedtak vil de mest sannsynlige børsene holdingselskapet vil bli notert på, være i Oslo og Stockholm. Hun sier at dette er ett av flere alternativer som vurderes og avviser ikke tanken på notering også utenfor Norden.

SOL-selskapene i de nordiske landene sliter fortsatt med økonomien, selv om SOL AS kunne skilte med et godt kvartalresultat etter salget av Neo Interaktiv (nå Icon Medialab). Trafikkmessig går det imidlertid så det griner hos SOL om dagen med 11,5 millioner sidevisninger i uke 39 og rundt 500.000 ukentlige brukere (første tall egne statistikker, det siste fra Norsk Gallup Institutt).

Til toppen