SOL-selskaper søker nye eiere

Som ledd i SOLs refokusering, selges selskapene Neo Interaktiv og SOL System. Neo Interaktiv leter etter nye eiere med skandinaviske ambisjoner.

Som ledd i SOLs refokusering, selges selskapene Neo Interaktiv og SOL System. Neo Interaktiv leter etter nye eiere med skandinaviske ambisjoner.

Refokuseringen i Scandinavia Online (SOL) betyr fokus på kjernevirksomhet i stedet for "SOLs syv ansikter", som digi.no tidligere har skrevet om. En konsekvens er da at selskaper som ikke faller inn under kjernevirksomhet, selges ut. Dagens Næringsliv skrev lørdag at selskapene Neo Interaktiv og SOL System forsvinner ut.

Neo Interaktiv er litt over ett år gammelt selskap som utvikler nettløsninger, og står blant annet bak nettbokhandelen Bokkilden. SOL System selger IT-løsninger. Hvem som skal overta eierskapet av de to selskapene, er fremdeles i det blå.

- Vi driver en del sonderinger i markedet, og dette har pågått i lang tid. Det er veldig mange interessenter, sier Per Einar Dybvik. Han legger til at en avtale er et stykke unna i tid.

Dybvik opplyser at Neo Interaktiv i første rekke er interessert i en kjøper med utpreget skandinavisk profil.

- Vi vil knytte relasjoner til det skandinaviske markedet. Vi er i forbindelse med potensielle eiere med skandinaviske ambisjoner. Allerede i dag kommer 30 prosent av vår omsetning fra Sverige. I løpet av året regner vi med at halvparten av vår omsetning kommer fra utlandet, sier han.

I Neo Interaktiv er stemningen positiv til et eierbytte.

- For oss som ansatte og aksjonærer er det interessant å få inn andre, mer strategiske eiere. SOL har utviklet seg, og konsulentvirksomhet er langt fra kjernevirksomheten. Vi er kjempefornøyde, sier Dybvik.

Som tidligere omtalt i digi.no, forlater Dybvik stillingen som daglig leder i Neo Interaktiv 1. oktober, og da overtar Alexander Arnesen.

- Vi har snakket om det en stund at vi skal selges ut. SOL har beveget seg vekk fra sitt fokus på det tekniske, og vi ønsker oss en eier med nettopp fokus på det tekniske. Vi ser etter eiere, men har ikke tatt kontakt med noen ennå, sier administrerende direktør i SOL System, Grethe Viksaas til digi.no. Hun understreker at beslutningen er tatt i felles forståelse mellom SOL System og resten av SOL.

- Stemningen er rolig, og oppfattes ikke som dramatisk, sier Viksaas. De har ikke begynt å tenke på et eventuelt nytt navn eller utflytting av lokalene.

Til toppen