SOL-sjef "tjente" 4,5 millioner på tre dager

Birger Steen, konsernsjef i Scandinavia Online, har 157.500 opsjoner i selskapet. I dag er disse verdt omtrent 4,5 millioner norske kroner.

Birger Steen, konsernsjef i Scandinavia Online, har 157.500 opsjoner i selskapet. I dag er disse verdt omtrent 4,5 millioner norske kroner.

SOLs varme mottakelse på børsene i Stockholm og Oslo gir selskapets konsernsjef, Birger Steen, en kraftig verdiøkning. Regner man med en SOL-kurs på 144 kroner, vil Birger Steens opsjoner være verdt hele 4,5 millioner kroner. Enda mer hvis kursen fortsetter å krype oppover.

Steen sørget for å få en fet opsjonsavtale med Scandinavia Online da han ble ansatt. Han har desidert flest opsjoner av alle i ledelsen, hele 157.500. Den som har nest flest er investeringsdirektør Carl Klingberg med 64.000 opsjoner.

Detaljer om Steens opsjoner er å finne i prospektet for SOLs børsnotering. Etter hva digi.no kjenner til har opsjonene en pålydene på 115 kroner, altså emisjonsbeløpet. Siden selskapet gikk på børs har aksjene steget til 144 kroner (fredag formiddag). Det er dette tallet vi har regnet på. Verdiøkningen er på 29 kroner fra børsnotering til fredagens kurs.

Steen får via opsjonene rett til å kjøpe 157.500 aksjer til emisjonskurs. Går kursen opp er opsjonens verdi den samme som oppgangen. Går kursen ned tjener ikke Steen et rødt øre på sine opsjoner. Opsjonene er en del av Steens lønn. Det er ikke opplyst i prospektet hvor lang bindingstid Steen har på sin opsjonsavtale.

Men det er flere gode nyheter for Birger Steen: Analytikere har tro på SOL, og mener den kan komme opp i en enda høyere kurs. Dobler den seg, er Steens opsjoner verdt hele 18,1 millioner kroner.

Birger Steen var ikke tilgjengelig for kommentar da digi.no ringte.

Til toppen