JUSS OG SAMFUNN

SOL skal bli størst i Norden på internettradio

SOL og Radio 1 går sammen for å lage Nordens største radioportal på Internett. Den gamle Radio 1-sjefen Alf Lande skal lede prosjektet som i utgangspunktet ikke har et eget domene og kun inneholder tre radiokanaler.

Scandinavia Online (SOL) og Radio 1 Norge AS danner sammen Nordic Net Radio AS, et selskap som skal fronte en ny radioportal først og fremst rettet mot det nordiske markedet.

Inntil videre ligger radioportalen på domenet radio.sol.no og partneransvarlig i SOL, Espen Agdestein, sier de jobber med strukturen for satsingen i det nye selskapet som er under etablering.

Tre radiostasjoner skal ligger inne fra begynnelsen, urbane Radio 1, "softe" Melodi FM og ungdomskanalen Voice. Etter hvert skal portalen skreddersy kanalen overfor ulike målgrupper i forhold til en community-tankegang med det endelig mål om å la hver bruker tilpasse internetthverdagen med sin helt egen musikk uansett hvor du surfer, ifølge Agdestein..

Blant annet tjenesten Spinner.com, hvor Schibsted en stund var medeier, tilbyr tilpasninger for enhver smak.

I utgangspunktet satser også SOL/Radio 1 på tradisjonell programvare med streaming på Microsoft prdukter, men etter hvert skal det utvikles en egen programvare for portalen.

- Vi er med å eie lyden og kan tilrettelegge kombinasjoner av lyd og bilde inn mot for eksempel nettauksjoner og andre tjenester som vi har, sier Agdestein.

Alf Lande, daglig leder i Nordic Net Radio AS.
Alf Lande. Foto: Hilde Nyman

Alf Lande blir leder i det nye konvergensselskapet. Han var tidligere sjef for Radio 1, men har de siste årene jobbet for PR-byrået Geelmuyden.Kiese. Lande var blant annet sentral i å hjelpe Radio 1-eier Norsk Aller med å tilegne seg den siste DAB-konsesjonen.

Radio 1 vil eie 50,1 prosent og SOL 49,9 prosent i det nye selskapet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.