SOL skal børsnoteres for åtte milliarder

I følge lekkasjer fra amerikanske meglerselskaper starter salget av Scandinavia Online aksjer allerede på mandag. SOL-eierne verdsetter den nordiske portalen til åtte milliarder kroner.

I følge lekkasjer fra amerikanske meglerselskaper starter salget av Scandinavia Online aksjer allerede på mandag. SOL-eierne verdsetter den nordiske portalen til åtte milliarder kroner.

Trolig er børsnoteringen av Scandinavia Online, den store norske/svenske/danske Internett-portalen, skutt frem. Allerede på mandag starter salget av aksjer, i følge lekkasjer fra de involverte amerikanske meglerselskapene.

Meglerhusene Goldman, Sachs & Co, Carnegie Holding AB, UBS Warburg og Schroders Salomon Smith Barney skal sammen med eierne Schibsted (50 %), Telia (25%) og Telenor (21%) ha blitt enige om å verdsette SOL til hele 8,1 milliarder kroner (200 millioner euro) . Dette skriver nyhetstjenesten Thedailydeal.com.

Det har knyttet seg enorm interesse rundt børsnoteringen av SOL fordi ingen Internett-innholdsselskaper av størrelse har blitt børsnoter i Skandinavia så langt. Spekulasjonene om prisen har derfor sving mellom en og 15 milliarder kroner. Stemmer lekkasjene, er prisene Schibsted, Telia og Telenor ber om langt høyere enn hva store deler av finansmiljøet tippet.

Sammenligner man prisingen av SOL med amerikanske selskaper, har ikke SOL-eierne tatt voldsomt i. Stemmer lekkasjene, er SOL med sine ca. 4,5 millioner brukere i måneden priset til 2000 kroner pr. bruker. Dette er under hva Lycos var verdsatt til før fusjonen med Terra og langt mindre enn Yahoo, som er priset til 4000 kroner for hver bruker som er innom minst en gang i måneden.

I følge ryktene skal Sol børsnoteres allerede i juni, men bare i Sverige til tross for at Schibsted er største eier. Tidligere har eierne indikerte en børsintroduksjon til høsten. Stemmer ryktene, kan en av årsakene til den tidlige introduksjonen være at Sol får stadig nye konkurrenter. For Internett-portaler verdsettes skyhøyt, både i Europa og USA. På tirsdag kveld inngikk spanske Terra en avtale om å kjøpe Lycos for 100 milliarder kroner.
Les om Sols nye konkurrenter:
Svir av 17 millioner på Microsoft-portal
Telenor og DnB starter portal, angriper SOL
AltaVista skal rulle ut i Europa
Distriktene og de store byene får egne startsider
Ifølge de svært håndfaste ryktene skal salget av aksjer for 1,6 milliarder kroner starte allerede på mandag. Dette er både nye aksjer og aksjer fra dagens eiere.


Kristin Skogen Lund, leder for SOL Norge, mener at lekkasjene er rene spekulasjoner og vil ikke kommentere dem. Heller ikke multimedia-direktør Sverre Munck i Schibsted vil kommentere ryktene, men på spørsmål fra digi.no vil hverken han eller Skogen Lund avvise dem.

digi.no vil utdype denne saken videre utover dagen.

Til toppen