SOL skifter ut norske InfoStream ASP

SOL, med konsernsjef Birger Steen (bildet) i spissen, har bestemt seg for å flytte alle sine servere på ett sted. Utflyttingen til Sverige gjøres for å bedre kvaliteten og spare kostnader. Franske Integra samt InfoStream-avhopperne i Basefarm er de to som konkurrerer om kontrakten.

I november i fjor startet Scandinavia Online en prosess som skulle sørge for at alle serverne til den nordiske portalspilleren skulle sentraliseres.

Siden SOL har vokst gjennom oppkjøp i årenes løp har en mengde servere blitt stående rundt omkring i hele Norden. Teknisk direktør for SOL, Dag Wigum, forteller til digitoday.no at dette ikke er en optimal løsning for selskapet, og at de ønsker at hele maskinparken skal samles ett sted.

I Norge driftes SOL sine servere av InfoStream, som for snart to år siden kjøpte SOL System.

InfoStream har siden den gang hatt en kjøpsgaranti fra SOL, som går ut i år 2001. Avtalen var formet slik at SOL forpliktet seg til å kjøpe tjenester for 20 millioner kroner i 2000, mens de i år skal kjøpe tjenester for ti millioner kroner.

Dag Wigum sier til digitoday.no at SOL kommer til å opprettholde disse kontraktene.

Det var 15 nordiske selskaper som knivet om den fete kontrakten for SOL, men bare to er igjen til den avgjørende runden.

Dette er Basefarm, sammen med en svensk partner, samt Integra. Integra eier InfoStream ASP etter at de kjøpte opp selskapet for ett år siden.

Basefarm ble opprettet på slutten av fjoråret av tidligere ansatte i InfoStream.


Dag Wigum forteller til digitoday.no at årsakene til at SOL nå skal samle hele sin maskinpark i Sverige er kvalitet og pris.

Mye av utgiftene til SOL er båndbredde, og siden Sverige ligger i midten i Skandinavia er det logisk at kostnadene vil være minst her, forklarer Wigum.

Til toppen