JUSS OG SAMFUNN

Sol skviser TNS med gratis nettstatistikk

Sol vil tilby nettsteder gratis måling av trafikken. Det kan gi TNS et skudd i baugen.

24. mai 2006 - 07:16

Sol lanserte før helgen tjenesten Sol Ratings, et gratis alternativ til TNS Metrix Topplisten (Galluplisten). Tjenesten skal gi eiere av et nettsted kunnskap om egne brukere, konkurrerende nettsteder og om andre nettsteder innenfor samme tema.

Sol Ratings ansvarlig i sol.no, Hege Kristine Horgen sier til digi.no at det allerede nå har registrert seg 173 nettsteder som ønsker å få sin trafikk målt.

Dette kan være alt fra private nettsider til større virksomheter og nettbutikker.

Tjenesten måler hvor trafikken kommer fra, den rangerer navn og sidehenvisninger, hvilke nettsteder som genererer mest trafikk, hvor i landet brukerne av nettstedet befinner seg og hva de som har vært inne på siden faktisk har søkt på.

Har man for eksempel en dyreside, kan man velge kategorien dyr og måle trafikken sin mot andre nettsteder i samme kategori, forteller Horgen.

Hun har tro på at tjenesten kan bli populær ettersom informasjonen gir grunnlag for å utvikle nettstedets potensial, enten det i utgangspunktet har én eller 10 000 daglige brukere.

En god plassering på Sols topplister kan også bidra til solid trafikkvekst til nettstedene som benytter seg av tjenesten, mener hun.

Nettsteder som ønsker å være med får oppgitt en kode som måler Sol-knappen som legges inn på alle sidene som skal bli målt.

– De nettsteder som har registrert seg har allerede fått mange positive tilbakemeldinger bare siden fredag, sier hun.

Horgen viser til daria.no som har valgt å benytte Sol Ratings. Med rundt 10 000 daglige brukere ville nettstedet kommet høyt på de offisielle topplistene fra TNS Gallup. Men for de aller fleste små og mellomstore nettsteder i Norge er prisen for å være med på de offisielle topplistene alt for høy.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.