SOL stoppet opp på ny

Etter et forhåndsannonsert strømbrudd i natt, gikk Scandinavia Online ned på ny rundt klokken 14.30 i dag. SOL mener problemet ligger hos Telenor Nextel. Og Nextel skylder på utenforliggende forhold.

Scandinavia Online annonserte at nettstedet ville ligge brakk i natt på grunn av arbeid i Nydalen, der selskapet holder hus. Ifølge direktør for utvikling og drift, Grete Viksaas, var SOL på nett rundt klokken 09.00 i dag morges.

Men gleden over at alt fungerte som normalt var kortvarig; kun timer etter var SOL nede på ny. Denne gangen er det Telenor Nextel som svikter sine gamle kolleger.

- Vi får i grunnen ikke gjort noe, sier Grete Viksaas til digi.no - Feilen ligger hos Telenor Nextel. Det er linjene deres inn mot oss som ligger nede, hevder hun.

- Vi har prøvd å lokalisere feilen på vår side og ikke funnet noe. Det ligger sannsynligvis utenfor vårt område og kan være et kabelbrudd på fastlinjene og ATM-forbindelsen til SOL, sier informasjonsdirektør Arne Cartridge i Telenor Nextel som opplyser at Nextel leier fysiske linjer fra andre aktører.

-Til forskjell fra ruterproblemet vi hadde i forrige uke som rammet flere fastlinjer, begrenser dette seg til Scandinavia Online, sier Cartridge og forteller at selskapet må undersøke videre før det kan slå feilen 100 prosent fast.

- Uansett kan det ta litt tid før linjene er oppe igjen, avslutter Cartridge.

Til toppen