SOL Sverige var nede i seks timer

Nordens mest populære nettside, Passagen.se, eid av SOL, var nede i seks timer på søndag før alarmen gikk.

Nordens mest populære nettside, Passagen.se, eid av SOL, var nede i seks timer på søndag før alarmen gikk.

SOLs svenske nettside, Passagen.se var ikke tilgjengelig store deler av søndag. Ifølge Computer Sweden var nettjenesten av lufta i hele 16 timer, men Dag Wigum, teknisk direktør hos SOL sier til digitoday.no at hovedtjenesten bare var nede i seks timer.

- Årsaken var en ruterfeil, forteller Wigum. Problemet var fort rettet, men det gikk alt for lang tid før det ble oppdaget av vår driftspartner, Infostream. Vi har også varslingssystemer, men vi hadde ikke rukket å installere SMS-varsling. Systemet sendte bare ut epost-varsling og på en søndag hjelper ikke det, innrømmer Wigum.

Passagen er med sine to millioner besøkende i måneden den mest populære nettsiden i Norden. Titusenvis av brukere mislyktes i å komme inn i går før SOL og Infostream oppdaget at det var noe galt.

- Det virker som de europeiske Internett-leverandørene er umodne og fokuserer for lite på kvalitet. I USA er det mindre nedetid. Problemet er at leverandørene enten er eldre selskaper som kan kvalitet, men ikke internett, eller ferske selskaper som kan Internett, men ikke fokuserer nok på kvalitet, mener Wigum.

Til toppen