SOL utfordrer Danmark

Peer Olav Østli slutter som teknisk direktør i Scandinavia Online. Fra oktober skal han som administrerende direktør i SOL Danmark bli størst på det danske markedet.

Peer Olav Østli slutter som teknisk direktør i Scandinavia Online. Fra oktober skal han som administrerende direktør i SOL Danmark bli størst på det danske markedet.

- Mye blir nok enklere i Danmark og Sverige, for mye av den kritikken som er reist mot SOL i Norge vil nok ikke komme mot et lite selskap som er en utfordrer i markedet. Men vi har intensjoner om å bli store nok til at vi blir kritisert for vår markedsposisjon der også, sier Østli til digi.

I midten av oktober slutter han som teknisk direktør i norske SOL for å begynne som administrerende direktør i SOL Danmark. I det danske selskapet er det i dag to ansatte, men Østli vil i løpet av de nærmeste månedene hente inn et titalls personer til utviklingen av tjenestene.

- Vi kommer til å starte rekrutteringen der nede så fort vi bare kan. Spesielt selgere vil vi satse på å få inn tidlig for de er det mangel på i dette markedet. Vi vil også rekruttere teknikere som designere og web-programmerere, sier han.

Tyngre programmerere vil SOL Danmark trolig leie inn fra andre, ettersom de tyngste tekniske løsningene vil bli overført fra de norske og svenske modellene. Også redaksjonelle ressurser står høyt på rekrutteringslisten.

Nøyaktig hvor store budsjetter han får til disposisjon vet ikke Østli ennå, ettersom eierne ikke har lagt de økonomiske rammene for virksomheten. Men ambisjonsnivået for selskapet er klart:

- Vi kommer ikke til å ha noe lavere ambisjonsnivå i Danmark enn i det norske SOL. Målet for SOL er å bli størst i hvert enkelt delmarked. Men strukturen vil nok ligne mer på SOL i Sverige, der det satses på færre, men dypere tjenester.

Østli sier videre at en dansk utgave av nettkatalogen Kvasir står høyt på prioriteringslisten for det nye selskapet. Ellers vil det satses mye på tjenester som kan utvikles i alle de tre skandinaviske markedene parallelt.

Til toppen