SOL vil ha en halv milliard til oppkjøp

Scandinavia Online med styreformann Sverre C. Munck i spissen, hanker inn 628 millioner kroner i en aksjeutvidelse, som bankes igjennom på selskapets ekstraordinære generalforsamling tirsdag. Av disse pengene skal 515 millioner kroner brukes til oppkjøp av andre selskaper.

Scandinavia Online (SOL) skal utstede 4 millioner aksjer, til en verdi på omtrent 628 millioner norske kroner. Dette er aksjer selskapet skal bruke til oppkjøp i tiden som kommer.

Kapitalutvidelsen skal blant annet dekke oppkjøpet av DinSide, som SOL gjennomførte tidligere i år. DinSides aksjonærer fikk 720 000 aksjer da SOL kjøpte. Disse aksjene vil Micro Holding Invest og resten av DinSide-aksjonærene få etter generalforsamlingen Tirsdag.

De resterende aksjene skal SOL bruke på å fete seg opp. Med andre ord skal selskapet bruke mer enn 515 millioner kroner på oppkjøp i tiden som kommer.

- Dette er aksjer vi skal bruke på oppkjøp. Men det er ikke dermed sagt at vi har noen konkrete planer om hva vi skal kjøpe opp, sier konsernsjef Birger Steen i SOL til digi.no.

Til toppen