SOL vil velge Internett-leverandør for deg

I Danmark tester Scandinavia Online ut en ny løsning som gjør det billigere å surfe på Internett. Dette vil snu opp ned på maktforholdene i bransjen.

I Danmark er Scandinavia Online (SOL) i ferd med å teste en løsning som snur opp ned på forholdet mellom portalen og Internett-tilbydere. Hittil har brukere først valgt en internett-tilbyder som en startside-partner. Brukere som har kjøpt Internett-tilgang av Nextra (tidligere Telenor Nextel) som har en avtale med SOL.

Men nå tester SOL en løsning som vil gi dem makten. Et dansk system som heter I Port Link, lar brukere ringe et SOL-nummer der datasystemet velger den billigste Internett-forbindelsen, skriver Computerworld Danmark.

Systemet lar brukerne selv velge forskjellige overføringshastigheter og brukertid. Deretter velger SOL-systemet den billigste leverandøren. Foreløpig vil du få en regning fra hver operatør du velger, men systemet gjør det mulig å lage en samleregning SOL. Tanken bak systemet er at forskjellige leverandører ikke tar samme pris for samme båndbredder og brukertid.

Når systemet skal lanseres vil ikke den danske SOL-sjefen Peer Olav Østli kommentere til Computerworld Danmark.

Hvis systemet tas i bruk, vil det kunne gi SOL nye forretningsmuligheter og større makt ovenfor teleoperatørene. Rollen SOL vil få, minner om den America Online har i USA. America Online har laget en markedsplass med varer og tjenester selskapet selger til sine kunder. For sender du en surferegning til kunden, kan du også selge andre produkter og ta deg betalt.

Dette er den store muligheten SOL og andre portaler mangler i dag. En del brukere har registert seg, men for det meste betjener SOL anonyme Internett-brukere.

- Vi tror dette kan være nyttig for brukerene vår. I testfasen får brukeren regning fra Internett-leverandøren Vi har ikke sett på om eller hvordan dette skal brukes, sier Østli til digi.no i en knapp kommentar.

Til toppen