Solaris 9 for x86 klar for nedlasting

Sun kunngjorde i slutten av forrige uke at versjon 9 av Solaris for x86 endelig er ferdig.

Et drøyt år etter at Sun i bunn og grunn stoppet videreutviklingen av Solaris for x86-arkitekturen, er selskapet klar med en ny utgave - Solaris 9 x86 Platform Edition. Massivt press fra brukergruppene førte til at selskapet tok opp tråden igjen.

Solaris 9 x86 vil være et produkt som henvender seg til brukere av Microsofts Windows-servere. Sun hevder at Solaris både er langt sikrere og ikke minst rimeligere enn konkurrerende Windows-servere.

Sammen med Solaris 9 x86 følger katalogtjeneren Sun ONE Directory Server 5.1, SunScreen 3.2 som tilbyr brannmur- og proxy-funksjonalitet, Enterprise Volume Manager og støtter for IPv6. I tillegg er Solaris 9 Resource Manager inkludert. Dette er en pakke som skal tilby et garantert tjenestenivå for applikasjoner og forbedret prosessorutnyttelse gjennom konsolidering av applikasjoner.

Solaris 9 x86 Platform Edition kan lastes fritt ned fra Suns nettsted, og selskapet krever ikke betaling så lenge bruken er ikke-kommersiell. Andre brukere må betale fra 99 dollar, avhengig av om det er en desktop- eller server-lisens man skal ha, samt antall prosesser.

Kildekoden til Solaris 9 kan lisensieres av kundene.

Til toppen