BEDRIFTSTEKNOLOGI

Solaris utfordrer NT på intranett

Større bedrifter som har eller vurderer å anskaffe seg intranett er målgruppen for Suns nye Solaris Server for Intranet. Sun lokker med både funksjonalitet og pris.

Liv Torild Mytting
20. aug. 1997 - 17:05

Sun Solaris for Intranet er Solaris 2.6 utvidet med e-post, nettleser og webbaserte verktøy for sikkerhet og nettverksadministrasjon. Det er tilgjengelig for både Sparc og Intel-baserte servere fra en listepris på 1290 dollar, 500 dollar eller 28 prosent rimeligere enn Windows NT. Sun hevder at oppsett av intranett vil bli gjort enklere fordi all nødvendig programvare finnes i denne integrerte pakken. Budskapet til markedet er: "Solaris for Intranet er det enkle alternativet til Windows NT".

Solaris for Intranet inkluderer SunLink som gir enkel forbindelse med eksisterende PC lokalnett-miljøer som Windows, Windows NT og Macintosh. SunLink sørger også for at PC-brukere kan kjøre applikasjoner som Word, PowerPoint og Excel, mens det bak ligger en usynlig kobling mot Solaris-serveren for tjenester som filaksess, utskrift med mer. Systemet omfatter ellers Sun Web Start som gir enkel nettleser installasjon og administrasjon, Remote HotFix, Sun WebServer, Sun Internet Mail Server og SunScreen som sikrer kapasitet, sikkerhet og tilgjengelighet for Internet, i tillegg til at det har innebygget Suns raskeste Java-plattform. Operativsystemet er også tilrettelagt for å kjøre klynger (clusters).

Solaris for Intranet kan benyttes sammen med NC-er, og er tilrettelagt for serverbaserte applikasjoner som Oracle, Sybase, Informix og Lotus Domino. Systemet støtter nettverks- og bibliotekprotokoller som DNS, SNMP og DMI for en enkel løsning av databasetilgang.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.