Solaris utfordrer NT

- Vi utfordrer Windows NT direkte, sier Suns produktmarkedsdirektør, Brian Koll, til Newsbytes i forbindelse med fredagens lansering av intranett-serverutgaven av Solaris.

- Vi utfordrer Windows NT direkte, sier Suns produktmarkedsdirektør, Brian Koll, til Newsbytes i forbindelse med fredagens lansering av intranett-serverutgaven av Solaris.

Sun Solaris Server for Intranets er den første i en serie på fire nye Java-baserte operativsystemer fra Sun. Operativsystemet er designet for å kunne kjøre på Intel-baserte servere, i tillegg til Suns Sparc-servere og vil dermed være en direkte konkurrent til Microsofts Windows NT.

Til Newsbytes forteller Suns markedssjef for Solaris Server, Sanjay Sinha, videre om Suns strategier for de fire nye serverne i forhold til Microsoft og de andre motspillerne på markedet for nettverksoperativsystemer (NOS).

- Hvor våre konkurrenter, som Microsoft og Novell, nå prøver å nå ut til kunder med større systemer, jobber Sun i motsatt retning, ned mot de mellomstore systemene, hevder han.

Sinha mener at Suns strategi vil være mer suksessfull fordi Unix-baserte systemer gir mindre systemer pålitelighet på linje med stormaskiner.

Analytikere InfoWorld Electric har vært i kontakt med tror at man ved å dele Solaris i modulære komponenter, gjør man plattformen mindre avskrekkende med mer fleksible oppgraderingssykler.

I følge Sinha vil den nye Solaris-serveren tilby "verdens raskeste Java-implementasjon", men vil ikke begrenses til World Wide Web-applikasjoner.

Serveren vil innlemme SunLink programvare for enkelt å kunne knyttes til andre server og klientplattformer, inkludert Windows, Windows NT, NetWare, Mac OS og OS/2.

Serverpakken inkluderer også elementer som Sun WebServer, Sun Internet MailServer og SunScreen Skip. Sun Web Start vil inkluderes for rask installasjon, oppsett og fjernadministrering av nettlesere. I tillegg vil det legges til støtte for JavaStations, databasetilknytning, samt nettverks- og katalogprotokoller som DNS, SNMP og DMI.

Ifølge InfoWorld Electric er installasjonen av disse betraktelig forenklet i forhold til dagens Solaris-løsninger.

Prisen for Solaris for Intranets er 1.290 dollar. WebServer fåes separat til 695 dollar. Serveren vil komme på markedet i august. Også Solaris 2.6 skal komme ut i august.

Til toppen