Sølbart og sammenleggbart tastatur

Nå kommer tastaturet som tåler støt, vann og støv. I tillegg er tastaturet helstøpt og kan rulles sammen

Tyske Kota Technologies har satset på funksjonabelt design og et felt få andre har vært inne på.

Du husker kanskje tastaturet til ZX Spectrum fra 1980-tallet. Datamaskinen som ble beryktet - ikke for funksjonaliteten sin, men heller fordi gummitastaturet etter hvert falt av og avslørte seg som det beste viskelæret på markedet.
Trenger man ekstra plass, eller hvis man jobber i et område med mye fuktighet eller støv, så kan det kanskje være lurt å gå tilbake til gummitastatur. Til nå har man hatt "trekk" til tastaturene, og man har også hatt gummimatter àla ZX Spectrum. Begge har hatt sine begrensninger når det gjelder beskyttelse mot smuss. Det siste på tastaturfronten er altså tastaturerer uten bevegelige deler. Altså kun en gummimatte med en PS/2-ledning.


Det som virker litt interessant med det nye designet er at det ikke finnes noen bevegelige deler og at tastaturet er helstøpt. Dette betyr i praksis at man kan rulle sammen tastaturet og putte i lommen hvis man skal ha det med seg, eller at man kan legge det i vasken og spyle av det hvis man søler noe. Man burde faktisk kunne bruke det under vann hvis man skulle trenge noe slikt. Det eneste man bør passe på er at det kobles til datamaskinen via en vanlig plugg, og gir derfor ikke noen beskyttelse i den enden.

digi.no har ikke funnet noen nordisk distributør, men informasjon kan hentes fra firmaets nettsted.

Til toppen