Soldater får digitale dødsmerker

Amerikanske soldater har snart med seg hele sin sykehus-journal ute i felten. Nyttig hvis du blir skadet.

Amerikanske soldater har snart med seg hele sin sykehus-journal ute i felten. Nyttig hvis du blir skadet.

Dette er ikke science-fiction eller ønskedrøm: I kampen for å redde liv, utstyrer det amerikanske forsvarsdepartementet nå sine soldater med digitale helsekort. Rundt halsen på alle ansatte i de amerikanske forsvarsgrenene, skal det nå henge en minnebrikke sammen med den gamle metall-dødsbrikken, skriver Wall Street Journal.

Målet er å kunne behandle soldatene som enten er skadet i kamp eller ulykker og er bevisstløse. Ved å ta brikken rundt halsen, vil feltsykehus kunne hente frem opplysninger om blodtype, allergier, behandlingshistorie og vaksiner.

De digitale helsekortene er også en effektiv måte å transportere store mengder helseinformasjon og bilder på. Tidligere hadde soldater i felten bare et ID-merke av metall som skulle identifisere døde eller bevisstløse pasienter og angi blodtype.

Pentagon bruker Sandisk-brikkene som også brukes i digitale kameraer og andre dataprodukter. Sandisk-brikkene er mindre enn en fyrstikkeske, bare noen millimeter høye og rommer 24-48 MB minne. Sandisker brukes gjennom en egen stasjon eller ved å plugge dem inn i et PC-kort-adapter.

Til toppen