Solgt fra EDB og oppsagt

Rundt 40 ansatte mister jobben i et selskap EDB nylig solgte til finske Comptel.

Rundt 40 ansatte mister jobben i et selskap EDB nylig solgte til finske Comptel.

I september solgte EDB sin telekomvirksomhet til Comptel. Nå må en fjerdedel av de ansatte finne seg annet arbeid.

– Vi har dobbelt opp med ressurser på noen områder, sier informasjonsdirektør Pellervo Hämäläinen i Comptel til digi.no.

Comptel overtok fire kontorer fra EDB i Norge, og oppsigelsene vil trolig gå hardest utover dem som jobber i Bodø.

– Det vil bety en utarming av it-miljøet i Bodø og kommer som en bombe på oss, sier Øyvind Kymre, NITO-tillitsvalgt i Comptel lokalt, til Avisa Nordland.

Ifølge avisen vil 30 av 39 ansatte ved Comptel Communications i Bodø bli sagt opp.

Hämäläinen vil ikke kommentere hvor mange som vil bli sagt opp hvor, men bekrefter at rundt 40 av de 160 ansatte i Norge vil miste jobben. Han benekter heller ikke at det vil gå hardest utover Bodø-kontoret.

De ansatte i Bodø er frustrert over meldingen, og opplyser om at dette bare er det siste av mange omstillinger de har vært igjennom de siste årene. Ifølge Avisa Nordland har selskapet dessuten gått med solid overskudd i Norge og Bodø. Dette benekter Hämäläinen.

– Vi har ikke rapportert noen tall for 2005, men i 2004 gikk virksomheten i Norge med et underskudd på 2,8 millioner av en omsetning på 156 millioner norske kroner, sier han.

Målet for selskapet er en resultatmargin på 20 prosent, og bedre resultat er en annen grunn til oppsigelsene, opplyser han. Selskapet samler inn informasjon fra teleselskapene om trafikken i nettverkene, og informasjonen danner blant annet grunnlag for fakturering.

Da Comptel kjøpte den norske virksomheten var det hovedsakelig inventardelen de var interessert i. EDB hadde programvare som hjelper teleselskapene å holde oversikten over sine eiendeler, informasjon som blant annet brukes til å planlegge endringer.

Oppsigelser vil også ramme moderselskapet i Finland, men ikke like hardt. Det er trolig snakk om under ti oppsigelser der, sier Hämäläinen.

Comptel er et programvareselskap med hovedkvarter i Finland. Men markedet deres er globalt. De har 250 teleselskaper på kundelisten i til sammen 80 land. Før oppsigelsene har selskapet 580 ansatte.

Til toppen