ANALYSER

Solgte 180 Android for hver WinPhone-mobil i fjor

Men NetCom har stor tro at Microsofts plattform vil spise markedsandeler i år.

Windows Phone har fortsatt en lang vei å gå for å kjempe i toppen de store smartmobilplattformene.
Windows Phone har fortsatt en lang vei å gå for å kjempe i toppen de store smartmobilplattformene.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. jan. 2012 - 08:24

Salget av Microsoft smartmobilplattform har på ingen måte tatt av i Norge ennå. I en årsrapport om smartmobilsalget i hos NetCom-forhandlere opplyser NetCom at bare 0,3 prosent av alle smartmobilene forhandlerne solgte, var basert på Windows Phone. Selv Nokias dødsdømte Symbian-plattform gjorde det mange ganger bedre, med 7 prosent av salget.

De to vinnerne var derimot Android og iOS, med henholdsvis 54 og 40 prosent.

– Vi var spente på hvilket operativsystem som ble størst gjennom NetComs salgskanaler i 2011. Android fosset frem i fjor og i flere måneder solgte NetCom flere telefoner med Android enn iOS, men Apple slo tilbake i november med lanseringen av iPhone 4S. Likevel går Android seirende ut av duellen, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom, i en pressemelding.

Men i en NetCom Trend-undersøkelse som ble utført omkring nyttår, svart 17 prosent prosent av de 522 spurte deltakerne at de vurderer å kjøpe en smarttelefon med Windows Phone i 2012. 70 prosent svarte nei, mens 13 prosent svarte «vet ikke».

På et spørsmål om deltakerne tror at Windows Phone vil klare å bite fra seg mot Android og iOS, svarte 29 prosent ja. 54 prosent nei på det samme spørsmålet.

Det er spesielt de nye, Windows Phone-baserte smartmobilene til Nokia som NetCom tror vil bidra til vekst for Windows Phone. De kommer først i salg i Norge den 1. februar.

– Dette er smarttelefoner vi har stor tro på, og vi antar at populariteten til Windows Phone vil øke markant i 2012 og spise markedsandeler fra både Android og iOS. Vi tror Nokia Lumia 800 befester seg i mobilmarkedet som en allroundtelefon med appell hos flere kundegrupper i privat- og bedriftsmarkedet, mens Nokia Lumia 710 vil slåss blant de rimeligere smartmodellene, sier Renaas.

Den mest solgte mobilen gjennom NetComs kanaler i fjor var Apples iPhone 4. iPhone 4S kom såpass sent på markedet at den ikke greide å passere Samsungs suksessmobil, Galaxy S II, som fortsatt selger svært godt. På fjerde plass kom den billige Android-modellen ZTE Blade, foran den eneste Symbian-mobilen på listen, Nokia N8. Resten av fjorårets topp ti var Android-mobiler.

1. Apple iPhone 4

2. Samsung Galaxy S II

3. Apple iPhone 4S

4. ZTE Blade

5. Nokia N8

6. Sony Ericsson X10 mini pro

7. LG Optimus 2X

8. Sony Ericsson ARC

9. HTC Wildfire S

10. HTC Desire HD

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

I fjorårets siste måned viste Apples at selskapet fortsatt har et solid grep om markedet. iPhone 4S var den mest solgte mobilen gjennom NetComs kanaler i desember, akkurat som i november. De tre første plassene endret seg ikke fra november til desember, men lenger ned på listen har rekkefølgen blitt stokket om en del, uten at noen av modellene har falt ut av topp 10. Tallene i parentes er plasseringen i november.

1. (1) Apple iPhone 4S

2. (2) Samsung Galaxy S II

3. (3) Apple iPhone 4

4. (6) Samsung Galaxy 5

5. (4) ZTE Blade

6. (10) HTC Sensation

7. (5) Sony Ericsson Ray

8. (8) Sony Ericsson Active

9. (7) Sony Ericsson ARC S

10. (9) Sony Ericsson X10 Mini Pro

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.