Solgte digital bilderamme med dataorm

Amazon.com advarer nå kunder om at et Samsung-produkt inneholdt mer enn det burde.

Solgte digital bilderamme med dataorm

Amazon.com advarer nå kunder om at et Samsung-produkt inneholdt mer enn det burde.

Den store nettbutikken Amazon.com har utgitt en advarsel hvor det opplyses om at en CD som fulgte med en digital bilderamme produsert av Samsung, også inneholdt ormen W32.Sality.AE.

Det aktuelle produktet er solgt under betegnelsen «SPF-85H 8-Inch Digital Photo Frames w/1GB Internal Memory» i perioden oktober til desember i år.

CD-en innholder installasjonsprogrammet til Samsung Frame Manager XP Version 1.08, som er nødvendig for å bruke bilderammen som en USB-monitor sammen med Windows XP. Brukere av Windows Vista eller andre versjoner av Framer Manager-programmet skal ikke være berørt.

Amazon.com har også sendt advarselen til kunder som har kjøpt den aktuelle bilderammen.

Brukere som er berørt bes bruke antivirusverktøy for å fjerne ormen, avinstallere den inkluderte versjonen av Frame Manager og i stedet ta i bruk en nyere versjon som er tilgjengelig på denne siden.

Det er ikke kjent for digi.no om også andre forhandlere enn Amazon.com har levert den aktuelle bilderammen med den infiserte utgaven av programvaren.

Den digitale bilderammen Samsung SPF-85H
Den digitale bilderammen Samsung SPF-85H

I tillegg til å spre seg videre, forsøker W32.Sality.AE-ormen å stoppe sikkerhetsprogramvare som kjører på den infiserte maskinen, å hindre tilgang til nettstedene til en del leverandører av sikkerhetsprogramvare, å slette en del sikkerhetsrelaterte filer, samt å laste ned instruksjoner for videre oppgaver.

I et blogginnlegg lister Bernadette Irinco ved TrendLabs en oversikt over flere lignende tilfeller som har skjedd i det siste. Listen inkluderer blant annet iPod, andre MP3-spillere og navigasjonsenheter, som alle har filssystemer som kan nås fra Windows-maskiner.

Til toppen