FORBRUKERTEKNOLOGI

Solgte færre enn ventet

Apple har offentliggjort salgstallene for iPhone 5.

Over fem millioner iPhone 5-telefoner fikk en ny eier denne helgen. Selv om det er imponerende tall spørs det om det er nok til at forventningene blir innfridd.
Over fem millioner iPhone 5-telefoner fikk en ny eier denne helgen. Selv om det er imponerende tall spørs det om det er nok til at forventningene blir innfridd. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
24. sep. 2012 - 15:24

Forrige fredag var første dag Apples iPhone 5 var tilgjengelig i utvalgte markeder, blant annet USA og en rekke europeiske land. Forventningene, særlig fra aksjemarkedet, var i taket og som vanlig stilte selskapets kunder seg i kø for å få fingrene i den nye telefonen.

Apple solgte over fem millioner enheter denne helgen, melder selskapet som er svært fornøyd. Men i aksjemarkedet har forventingene oversteget dette. Som digi.no kunne melde fredag, forventet analytiker Gene Munster hos investeringsbanken Piper Jaffray at Apple ville selge hele 10 millioner enheter denne helgen.

– Etterspørselen etter iPhone 5 har vært fantastisk og vi jobber hardt for å levere telefonen til alle som ønsker det så raskt som mulig. Mens vi har solgt ut vårt startlager så vil butikkene motta nye telefoner regelmessig. Kunder kan fortsette å bestille via nettet å få en forventer leveringsdato, sier Apples toppsjef Tim Cook i en pressemelding. Han avslutter sitatet med å si at de setter pris på kundenes tålmodighet og forsikrer om at de jobber hardt for å «bygge nok iPhone 5 til alle».

Men spørsmålet er om dette er nok. Da iPhone 4S ble lansert solgte apparatet 4 millioner enheter første helgen. To tredjedeler av Apples overskudd kommer fra iPhone-salget og det er derfor svært viktig for Apple å lykkes med lanseringen.

Først neste uke vil telefonen være i salg i det norske markedet.

Før helgen oppdaterte også Apple iOS til versjon seks. Denne skal ha blitt lastet ned av 100 millioner enheter per mandag morgen, melder Apple.

OPPDATERT: Aksjekursen til Apple falt rett over to prosent da New York-børsen åpnet for handel mandag. Men kursen stabiliserte seg med en nedgang på drøye 1 prosent etter en halvtimes handel.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.