Solgte mobile nettlesere for 73,7 millioner

Mobilene utgjør brorparten av Operas inntekter, men PC-nettleserne er fortsatt god butikk.

Solgte mobile nettlesere for 73,7 millioner

Mobilene utgjør brorparten av Operas inntekter, men PC-nettleserne er fortsatt god butikk.

Opera Software er et av Norges få selskap som er virkelig godt kjent internasjonalt. Selskapet leverer nettlesere til PC-er, mobiler og andre enheter med internettilknyttning.

På tross av at selskapet er lillebror i forhold til Microsofts Internet Explorer, og friprog-prosjektet Firefox, klarer Opera å hente inn en relativt stor omsetning fra sine nettlesere.

Omsetningen i fjorårets siste kvartal endte på 93 millioner kroner. Det var en vekst på hele 54 prosent, sammenlignet med samme kvartal i 2006. Den gang endte omsetningen på 60,6 millioner kroner.

For året som helhet endte omsetningen på 315,5 millioner kroner.

Overskuddet endte på 11,1 millioner kroner i fjorårets siste kvartal.

Inntektene fra nettlesere på PC-er fortsetter å øke. Den sto for 19,3 millioner i sluttkvartalet, en fremgang på 50 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2006. Inntekten kommer hovedsaklig fra søkeannonser som dukker opp når brukerne bruker Googles søkeboks som er en del av Opera-nettleseren.

Internettenheter utgjorde brorparten av inntektene. Her var økningen på 54 prosent, og salget av de mobile nettleserne utgjorde dermed en omsetning på 73,7 millioner kroner, opp fra 47,7 millioner for et år side. For året som helhet, hadde Opera en omsetning på 248,4 millioner fra mobile enheter.

Her kan du se live-video (og senere opptak) av Operas kvartalspresentasjon for fjerde kvartal 2007.

Til toppen