JUSS OG SAMFUNN

Solgte sitt ehandelspatent

Bellboy hevdet å ha patent på ehandel, men har møtt mye motstand. Nå er patentet solgt til ukjent selskap.

26. mai 2008 - 15:39

Norske Bellboy skulle tjene seg rike på et patent de fikk innvilget for ehandel.

- Du skal være flink hvis du skal drive handel på Internett og greie å unngå Bellboy-patentet, sa Rolf Wilhelmsen i Bellboy til til digi.no i et intervju i 1999.

Det var imidlertid ikke så lett for Bellboy å inndrive disse pengene. Patentet ble opprettet i en rekke land, men svært få var villig til å betale avgift til det lille norske selskapet. Ett unntak var Filmweb som betalte en ukjent sum i 2003.

Nå har selskapet solgt patentrettighetene på eBay. En anonym kjøper betalte en million dollar, eller cirka 5 millioner kroner, for patentrettighetene.

Hva som skjer videre, avhenger således helt av hvem som kjøpte rettighetene.

Bellboy er neppe helt fornøyd med summen, men de får noe igjen for utgiftene de har hatt i forsøkene på å få betalt i form av lisensavgifter.

- Om vi har reddet stumpene? Jo, man kan vel si det sånn, sier styreformann Nicolai Jarlsby i kristiansandsselskapet Bellboy International AS, til Fedrelandsvennen.

Jarlsby forteller til Fedrelandsvennen at det eneste han vet om kjøperen, er at vedkommende har opprettet et eget selskap kun for kjøp Bellboy's ehandelspatenter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.