Solgte UPC-konkurrent med milliard-gevinst

Sjansene for et salg av kabelselskapet UPC øker - nå selger EQT svenske-selskapet Comhem med milliard-gevinst.

Sjansene for et salg av kabelselskapet UPC øker - nå selger EQT svenske-selskapet Comhem med milliard-gevinst.

Den norske og svenske delen av UPC er til salgs og nå øker sjansene for at salget. For i dag ble det svenske kabeltv-selskapet Comhem solgt. Salget viser at det er mange som er villig til å legge milliarder på bordet for å kjøpe nordiske selskaper som UPC.

I tillegg får mulige eiere en pris man kan sammenligne seg med.

    Les også:

Salget i dag demonstrerer akkurat hva kjøperne av UPC ønsker å gjøre: Investerings-selskapet Investor EQT kjøpte opp kabelselskapet Comhem fra Telia i 2003 for to milliarder svenske kroner. Selskapet har dog investert en milliard kroner til, men høster nå 7,7 milliarder svenske kroner.

For de to amerikanske investorfondene Providence Equity Partners og Carlyle Group betaler 10, 7 milliarder svenske kroner etter to års eierskap, skriver di.se som har fått bekreftet salget av EQT.

Det spekuleres i at Telenor var med i budrunden, men de og danske TDC tapte.

Og det er nettopp EQT er trolig en av heteste mulig kjøperne av UPC. Nå har altså selskapet fått penger nok til å gjøre et kontant kjøp. Ledelsen i UPC skal tidligere ha sagt at man ser for seg en pris på 3 til 4 milliarder kroner, kanskje mer. Salget av ComHem viser altså at dette er fullt mulig.

UPC har 650.000 kunder og et ukjent resultat, mens Comhem har 1,4 millioner kunder og vil gå med et overskudd på 700 millioner svenske kroner i år. En verdivurdering av UPC påvirkes også sterkt av investeringsbehovet i deres nettverk - under halvparten er oppgradert til å kunne levere digitale tjenester.

Til toppen