FORBRUKERTEKNOLOGI

Solid fartsøkning for Google Chrome

Ruller betaversjonen ut til alle.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. mai 2009 - 10:27

Google gjorde en ny versjon av Chrome-nettleseren tilgjengelig i kanalen for stabile oppdateringer. I praksis er en forbedret utgave av betaversjonen fra mars som nå rulle ut automatisk til alle Chrome-brukerne.

Denne utgaven kalles Chrome 2, men i et blogginnlegg skriver Darin Fisher i Google Chrome Team at dette først og fremst er en internt versjonsnummer som brukes til å holde oversikt over endringene som gjøres i Chrome.

Den nye versjonen av Chrome inneholder flere nyheter. Dette inkluderer en nye versjoner av presentasjonsmotoren WebKit og JavaScript-motoren V8.

Den nye versjonen av V8 skal gi en hastighetsøkning på opptil 30 prosent for webapplikasjoner med mye JavaScript. I tillegg skal Google ha jobbet med å forbedre hastigheten når brukeren har mange faner åpne på en gang. Selskapet har tatt utgangspunkt i denne testen når de har videreutviklet V8.

En del av den andre funksjonaliteten som er ny i denne versjonen, er ting som i dag regnes som en selvfølgelig i flere andre nettlesere, men som nå bidrar til å gjøre Chrome til en mer komplett nettleser.

Siden som vises i nye faner har fått mer funksjonalitet. Nå går det blant annet an å fjerne oppføringer fra oversikten over de mest besøkte sidene.

Chrome har også fått fullskjermsmodus. Dette kan aktiveres ved å trykke på F11-tasten på tastaturet. Da brukes hele skjermplassen til å vise innholdet på siden, mens menyer og verktøylinjer skjules.

Dessuten har Chrome endelig fått autoutfylling av feltene i skjemaer, basert på hva brukeren har skrevet inn i lignende skjemaer tidligere.

I utgangspunktet vil Chrome laste ned og installere den nye versjonen automatisk, men den kan også lastes ned til Windows fra denne siden.

Mac- og Linux-utgavene av Chrome er ennå ikke klare for vanlig bruk. I et blogginnlegg tidligere i mai skriver Sergey Brin, medgründer av Google, at dersom alt går bra, vil Chrome komme til disse plattformene i løpet av året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.