Solid framgang for Adobe

Adobe gjorde det bedre enn forventet med enda et kvartal med over 400 millioner dollar i omsetning.

Programvareleverandøren Adobe har kunngjort regnskapet for kvartalet fram til 3. september 2004, det tredje i selskapets regnskapsår.

I forhold til samme kvartal i fjor økte omsetningen med 27 prosent til 403,7 millioner dollar, godt over det oppover-reviderte anslaget fra 2. august på mellom 380 millioner og 400 millioner dollar.

Resultatet økte med 62 prosent til 104,5 millioner dollar, tilsvarende 0,42 dollar per aksje, mot 0,27 dollar per aksje for et år siden. Analytikerne hadde ventet 0,39 dollar per aksje i år.

I fjerde kvartal forventer Adobe en omsetning i intervallet 400 millioner til 15 millioner dollar, og et resultat per aksje mellom 0,38 og 0,41 dollar.

Ifølge Adobe skyldes det gode resultatet fortsatt sterk salg av Creative Suite, med blant annet bildebehandlingsprogrammet Photoshop og produkter i Acrobat-familien for å redigere og publisere dokumenter i pdf-formatet. Layout-programmet InDesign har også vunnet fram i grafisk bransje, i konkurranse med erkerivalen Quark. Hearst Magazines er blant de store kundene som har bestemt seg for å standardisere all grafisk produksjon på verktøyene i Creative Suite.

Satsingen på avanserte videoprodukter har ikke gitt særlig volum, men selskapets talspersoner sier det er viktig for dem at publikum assosierer Adobe også med multimediaproduksjon.

Les mer om: