Solid mobilvekst for LG

Mobil- og elektronikkprodusenten LG selger stadig flere telefoner, og tar opp konkurransen med de store.

Mobil- og elektronikkprodusenten LG selger stadig flere telefoner, og tar opp konkurransen med de store.

LG Electronics leverte et resultat etter skatt i andre kvartal med en vekst på 85 prosent fra samme kvartal i 2003. Nettoinntekten endte i andre kvartal på 494 milliarder won (427,8 millioner dollar) mot 267 milliarder won i samme periode i fjor.

Antall solgte mobiltelefoner endte på 9,94 millioner håndsett. Det var omtrent på linje med det analytikerne hadde ventet, men lavere enn salget selskapet selv spådde på 12 millioner enheter.

Det betyr at LG er på størrelse med mobilprodusenten Sony Ericsson, som også solgte rundt ti millioner mobiltelefoner i andre kvartal. De to selskapene får trolig en markedsandel på seks-sju prosent hver, etter det digi.no erfarer.

En faktor som bidrar til økte inntekter for selskapet, er salg av LCD flatskjermer. Disse produseres i samarbeid med Philips gjennom selskapet LG Philips LCD, hvor LG eier 50 prosent.

    Les også:

Omsetningen i LG økte med 29 prosent, fra 4,67 billioner won til 6,03 billioner won. Det er noe lavere enn guidingen fra selskapet tidligere. Analytikerne hadde ventet enn omsetning på 6,2 til 6,5 billioner won, ifølge Wall Street Journal.

LG-aksjen steg med 0,2 prosent etter å ha falt i forkant av presentasjonen.

- Til tross for et svakt innenlands marked, så er vi i stand til å oppnå rekordinntekt i kvartalet som følge av at eksporten økte med 31 prosent i forhold til i fjor, opplyste LG.

Til toppen