Solid oppsving på Wall Street

Etter en forsiktig start på dagen svingte både teknologi- og industriaksjene oppover på Wall Street onsdag.

Etter en forsiktig start på dagen svingte både teknologi- og industriaksjene oppover på Wall Street onsdag.

Da onsdagshandelen stengte, hadde industri-indeksen Dow Jones økt med 6,4 prosent til 8.191 poeng. Teknologi-indeksen Nasdaq sluttet på 1.290, en oppgang på 4,9 prosent.

Oppsvinget kom etter flere dager med solid nedgang på Wall Street. For Dow Jones var den dramatiske økningen den nest største på 15 år.

Rekylen var et resultat av at investorer benyttet seg av nedgangen til å kjøpe for lave priser, at kongressen ble enig om strengere regulering av revisjonsfirmaer og strengere straff for finanssvindel, og av at fem eks-direktører i kabelselskapet Adelphia ble arrestert for bedrageri. Arrestasjonen av tre medlemmer av Rigas-familien, som grunnla Adelphia, og to tidligere direktører i firmaet, ble tatt som et tegn på at myndighetene mener alvor med offensiven mot regnskapsjuks. De tre gamle mennene ble ført bort i håndjern.

Tirsdag sank både Dow Jones og Nasdaq til sine laveste nivå på minst fire år. Dow Jones har falt 23 prosent hittil i år, og nedgangen bare de siste åtte virkedagene var på 18 prosent.

Det hvite hus understreket tidligere onsdag at president George W. Bush var fast bestemt på at korrupte firmaer og direktører skal straffeforfølges. Bush understreket at han er klar til å undertegne den nye loven om finansreform så snart kongressen har den klar.

Det hvite hus pekte også på at grunnlagstallene for amerikansk økonomi er gode, til tross for at andre faktorer bidrar til usikkerheten på børsene.

Til toppen