Solid overskudd i Lenovo

Lenovo har redusert flukten av tidligere IBM-kunder, og leverer et solid overskudd.

Lenovo har redusert flukten av tidligere IBM-kunder, og leverer et solid overskudd.

Lenovo har levert tall for kvartalet fram til 30. september, det andre i selskapets regnskapsår, og det første hele kvartalet med den tidligere PC-avdelingen til IBM.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor, har kjøpet av IBMs PC-avdelingen ført til en femdobling av Lenovos omsetning, til 28,5 milliarder hongkongdollar. Det svarer til 3,78 milliarder US dollar, eller 23,9 milliarder norske kroner.

Resultatet har vokst langt mer beskjedent enn omsetningen, med 22 prosent til 354 millioner hongkongdollar (45,7 millioner US dollar eller 296 millioner norske kroner).

Ifølge selskapet oppnådde det et driftsoverskudd i Kina på 567 millioner hongkongdollar og ellers – det vil si i hovedsak fra den tidligere PC-avdelingen til IBM – på 245 millioner hongkongdollar.

Lenovo opplyser også at den tidligere IBM-avdelingen oppnådde en omsetning på 18,3 milliarder hongkongdollar, tilsvarende 2,36 milliarder US dollar. Det er 14 prosent lavere enn avdelingens omsetning i samme periode i fjor.

Trøsten for Lenovo er at avdelingens omsetningssvikt i junikvartalet i år, sammenliknet med i fjor, var på hele 24 prosent. Det skulle tyde på at kundeflukten er i ferd med å bremses.

Selskapet sier de har økt sin markedsandel i Kina og India, men tapt andeler i Europa, Japan og Amerika. Den globale markedsandelen, ifølge IDC, er så vidt under 8 prosent.

Lenovo-aksjen falt over 7 prosent på hongkongbørsen da tallene ble kjent. Det skyldes antakelig gevinstrealisering og en viss skuffelse over reduserte marginer. Fallet må ses på bakgrunn av at kursen har økt med 51 prosent hittil i år.

    Les også:

Til toppen