RESULTATERFINANS

Solid resultat for Symantec med Veritas

Symantec har levert tall for det første full kvartalet etter kjøpet av Veritas Software.

3. nov. 2005 - 13:04

På papiret viser septemberkvartalet til Symantec, det andre i selskapets regnskapsår, et underskudd på 251 millioner dollar og en omsetning på 1,056 milliarder dollar, ført etter kravene til GAAP («generally accepted accounting practices»).

Ved å utelukke poster som utelukkende er relatert til selve oppkjøpet, kommer Symantec fram til en omsetning på 1,192 milliarder dollar, 8 prosent over det selskapene til sammen greide hver for seg i samme kvartal i fjor. Etter denne beregningsmetoden blir resultatet 273 millioner dollar i pluss, 16 prosent over nivået i fjor.

Detaljene i regnskapet viser at «gamle» Symantec går best.

Antivirus og andre sikkerhetsprodukter til private utgjør 29 prosent av den samlede omsetningen, og vokste med 10 prosent i forhold til samme kvartal i fjor.

Datavernsegmentet, bestående av Veritas-produkter som Backup Exec, Net Backup og Enterprise Vault, står for 24 prosent av omsetningen og vokste med 2 prosent.

Bedriftssikkerhetssegmentet er det andre hovedbenet til «gamle» Symantec. Det står for 22 prosent av omsetning og vokste med 11 prosent.

Lagringsdriftsegmentet samler produkter fra både Symantec og Veritas. Det står for 21 prosent av omsetningen og vokste med 6 prosent.

Til slutt kommer tjenester og kurs som utgjør 4 prosent av omsetningen og vokste med 41 prosent fra septemberkvartalet i fjor.

Geografisk sett er veksten skjev. Selskapet økte omsetningen sin med tre prosent i USA, og med 15 prosent i «utlandet», som nå står for 49 prosent av den samlede omsetningen. Europa (med Midtøsten og Afrika) vokste med 11 prosent og utgjør 30 prosent av den samlede omsetningen, mens Asia (inkludert Stillehavet og Japan) vokste med 25 prosent og utgjør 13 prosent av totalen.

Utsiktene for desemberkvartalet, etter samme beregningsmetode som ovenfor, er en omsetning 6 prosent over nivået til begge selskapene i desemberkvartalet i fjor, det vil si 1,263 milliarder dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.