Solid resultat fra IBM

IBM-sjef Sam Palmisano leverer solide resultattall for andre kvartal, og spår den høyeste IT-veksten siden 2000.

IBM-sjef Sam Palmisano leverer solide resultattall for andre kvartal, og spår den høyeste IT-veksten siden 2000.

IT-kjempen IBM fikk et resultat etter skatt på 1,99 milliarder dollar i andre kvartal mot 1,70 milliarder dollar i tilsvarende kvartal i fjor. Det utgjør en vekst på 17 prosent.

Det er en god nyhet for IT-bransjen som den siste uken har vært preget av blandede resultater fra de store lokomotivene. Tidlig i uken leverte Intel svake tall og i går kom Nokia med dårlige tall og guiding.

IBM, Microsoft, Nokia og Intel er de største IT-selskapene i verden og utgjør minst en tredjedel av omsetningen innen IT-bransjen. Derfor er resultatene fra disse selskapene en svært viktig indikator på veksten i bransjen.

    Les også:

IBM leverte et resultat per aksje på 1,16 dollar per aksje mot 0,97 dollar per aksje i fjor. Det er litt over forventningene fra analytikerne. Driftsinntektene økte fra 21,6 til 23,2 milliarder, mens analytikerne hadde ventet 23,35 milliarder.

Det er gode utsikter for videre vekst. IBMs finansdirektør Mark Loughridge sa på en pressekonferanse i går ettermiddag at selskapet er komfortable med de estimatene analytikerne har kommet med for resten av året.

Selskapet uttaler at det tror IT-næringen vil vokse med 4-5 prosent i 2004. Det er i så fall den høyeste veksten i IT-bransjen siden 2000.

Maskinvare og tjenester vokste, mens det var noe svakere utvikling for programvare. Flere leverandører av programvare har levert svake tall for andre kvartal.

Til toppen