RESULTATERFINANS

Solid vekst i Bouvet

- Sterkt marked for IT-tjenester, ifølge direktør Sverre Hurum.

27. mai 2011 - 11:07

Bouvet la denne uken frem regnskapet for første kvartal 2011. Tallene er svært oppløftende for det norske konsulentselskapet, som i perioden har landet flere lukrative kontrakter, blant annet med Forsvaret.

På årets tre første måneder omsatte Bouvet for 219 millioner kroner. Det er 27,2 prosent bedre enn i første kvartal 2010.

Driftsresultatet er opp nesten 55 prosent og lander på 25,5 millioner kroner. Det gir en driftsmargin (EBIT) på pene 11,6 prosent, to prosentpoeng høyere enn på samme tid i fjor.

Dette er også bedre enn selskapets uttalte mål om tosifret margin. Etter skatt sitter Bouvet igjen med 18,7 millioner kroner, opp fra 12,1 millioner kroner.

- Markedet for IT-tjenester er sterkt og en rekke virksomheter gjør nå store investeringer med mål om effektivisering og modernisering, sier administrerende direktør Sverre Hurum i en pressemelding.

Bouvet har opplevd god vekst gjennom flere år, og har måttet ansette nærmere hundre nye hoder årlig. Det gir også økte driftskostnader, men regnskapet viser at utgiftene stiger mindre enn inntektene.

Driftskostnadene i første kvartal øker 24,2 prosent til 193,4 millioner kroner. Mye av dette skyldes økte lønninger og flere ansatte. På ett år har arbeidsstokken økt med 15 prosent.

Ved inngangen til andre kvartal har Bouvet 672 ansatte spredt på 12 kontorer i Norge og Sverige.

Det påpekes at det svenske markedet for IT-tjenester er mellom to til tre ganger så stort som det norske, og at Bouvet derfor ser for seg betydelige vekstmuligheter i vårt naboland.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.