RESULTATERFINANS

Solid vekst i Netapp

Lagringsgiganten viser kraftig økt omsetningen og nesten tredoblet netto.

19. aug. 2010 - 13:51

Første kvartal i regnskapsåret til lagringsgiganten Netapp ble avsluttet 30. juli.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 36 prosent til 1,14 milliarder dollar. Driftsresultatet økte med 132 prosent til 164 millioner dollar, mens nettoresultat etter skatt økte med 174 prosent til 142 millioner dollar.

Netapp har tre typer omsetning: produkt, programvare og service. Produkt økte med 51 prosent til 720 millioner dollar, programvare med 6 prosent til 175 millioner dollar, og service med 25 prosent til 242 millioner dollar. Utvikling viser at stadig mer av selve lagringsoppgavene legges inn i ferdige integrerte enheter, med lavere utgifter til både service og ekstra funksjonalitet.

Resultatene var noe bedre enn det analytikerne rundt Wall Street hadde ventet. Også utsiktene for inneværende kvartal ble beskrevet i mer optimistiske vendinger enn analytikerne hadde ventet. Kommentarene i finanspressen er at Netapps tall og utsikter skulle virke betryggende for hele IT-bransjen.

Likevel falt aksjekursen med 4,8 prosent da tallene og utsiktene ble kjent.

Mye av Netapps omsetning i Norge kommer fra Proact, en leverandør av lagringsløsninger med utgangspunkt i produkter fra både Netapp og konkurrenter som Hitachi og EMC.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.