BEDRIFTSTEKNOLOGI

Solid vekst i serversalget

Nok et signal på opptur: Serversalget vokser stadig, viser ferske Gartner-tall. Fujitsu er den store vinneren.

4. nov. 2003 - 10:09

Server-salget har holdt seg bedre enn PC-salget og har vokst hvert kvartal når man sammenligner med samme kvartal året før - helt siden 1998. Unntaket er tredje og fjerde kvartal i 2001.

De to påfølgende kvartalene lå veksten på noen prosent, viser tall fra analyseselskapet Gartner og nådde en ny bunn i andre kvartal 2002 med en vekst på bare 1,1 prosent. Siden har salget løftet seg med en vekst i første kvartal i år på 11,1 prosent sammenlignet med første kvartal i 2002. Andre kvartal gav et løft på 18,5 og nå viser tallene for tredje kvartal på 20,6 prosent sammenlignet med tredje kvartal i 2002.

Tabellene under viser det globale serversalget, målt i antall maskiner. Tallene gir derfor mulighens et skjevt bilde, for de sier lite om prisbildet og dermed leverandørene omsetning. Men antall er en svært viktig indikator.

Det er selvfølgelig HP (med Compaq) som selger mest, men tallene viser at det er Fujitsu, både alene, men mest sammen med Siemenes som vokser raskest fra tredje kvartal i fjor til tredje kvartal i år.

Den store taperen er Sun - selskapet er alene om et fallende salg, både sammenlignet både med andre kvartalet i år og tredje kvartal i fjor.

Risc-baserte Unix-servere står nå bare for 4,7 prosent av salget - målt i antall enheter. hele 320.650 av det totalt 336.805 servere solgt i tredje kvartal var Intel-baserte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.