Solid vekst i Tandberg i tredje kvartal

Omsetningen øker spesielt raskt i Amerika.

Tandberg er internasjonalt anerkjent for sine videokonferansesystemer, og satser spesielt på avanserte løsninger, «telepresence».
Tandberg er internasjonalt anerkjent for sine videokonferansesystemer, og satser spesielt på avanserte løsninger, «telepresence». (Bilde: Tandberg)

Omsetningen øker spesielt raskt i Amerika.

Tandberg leverte i går sine tall for tredje kvartal. Aksjonærene har frist til 9. november for å ta stilling til kjøpstilbudet fra Cisco. Kjøpet skal deretter godkjennes av ulike myndigheter, slik at det nok kommer minst ett kvartalsregnskap til fra Tandberg for de innlemmes i den amerikanske giganten.

I tredje kvartal økte omsetningen med 11,6 prosent til 234,7 millioner dollar, sammenliknet med samme kvartal i fjor. Driftsresultatet økte med 10,2 prosent til 50,0 millioner dollar. I motsetning til for et år siden, slår tunge finansposter negativt ut, slik at nettoresultat etter skatt er 25,8 millioner dollar, 35 prosent under nivået fra i fjor. Målt per aksje gir dette et nettoresultat på 0,23 dollar mot 0,35 dollar i fjor.

Tandberg måler volum som antall solgte endepunkter, og noterer en økning på 4 prosent til 18 260 endepunkter.

Geografisk sett er Amerika Tandbergs største marked, og det er også der veksten er størst, først og fremst innen offentlig sektor. Omsetningen i Amerika økte med nesten 20 prosent til 129,7 millioner dollar. I Emea (Europa, Midtøsten og Afrika) sto omsetningen omtrent på stedet hvil, med en økning fra 77,4 millioner dollar til 78,1 millioner. Også her dreier det seg først og fremst om offentlig sektor. Storbritannia, Nederland, Tyskland, Frankrike og Sverige framheves som positive, mens Norge, Russland og det sentrale Øst-Europa beskrives som «utfordrende».

I Asia/Stillehavet økte omsetningen med 13 prosent til 26,9 millioner dollar. Veksten i Kina framheves spesielt.

    Les også:

Til toppen