RESULTATERFINANS

Solide kvartalstall fra HP

Veksten er spesielt sterk innen servere, lagring og pc-er.

20. aug. 2010 - 10:34

Tallene som HP kunngjorde i går kveld for kvartalet fram til 31. juli, regnskapsårets tredje, viser jevnt over solid vekst, med unntak av tjenester og programvare der veksten er heller beskjeden. Alle avdelinger og alle verdensdeler bidrar positivt til bunnlinjen.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 11 prosent til 30,7 milliarder dollar. Nettoresultatet etter skatt økte med 6 prosent til 1,8 milliarder dollar.

Pc-er er HPs største produkt. Omsetningen økte med 17 prosent til 9,9 milliarder dollar. Pussig nok økte omsetningen av stasjonære pc-er med 27 prosent, mot 10 prosent for bærbare. Pc-er til bedriftsmarkedet økte med 25 prosent, til forbrukermarkedet med 12 prosent. Avdelingen leverte et driftsresultat på 469 millioner dollar.

Innen servere og lagring økte omsetningen med 19 prosent til 4,4 milliarder dollar, mens driftsresultatet økte med 44 prosent til 549 millioner dollar. Omsetningen av lagring økte med 10 prosent. Bladservere økte med 29 prosent. X86-servere økte med 31 prosent. Itanium-servere falt med 15 prosent.

Det er interessant å merke seg at salget av servere og lagring gir HP større overskudd enn salget av pc-er, selv om pc-omsetningen er dobbelt så stor.

Innen skrivere og relaterte produkter økte omsetningen med 9 prosent til 6,2 milliarder dollar. Økningen er størst innen skrivere til bedriftsmarkedet, 28 prosent, mot 4 prosent innen skrivere til forbrukere og 5 prosent innen rekvisita. Avdelingen bidro med et driftsoverskudd på 1,0 milliarder dollar.

Innen tjenester vokste omsetningen med beskjedne 1,0 prosent til 8,6 milliarder dollar. Også driftsoverskuddet, 1,4 milliarder dollar, var omtrent det samme som for et år siden.

I inneværende kvartal venter HP en omsetning på mellom 32,5 milliarder og 32,7 milliarder dollar. Det er 5,6 til 6,2 prosent mer enn samme kvartal i fjor. Det ble ikke begrunnet hvorfor vekstraten skulle nesten halveres fra 11 prosent i forrige kvartal.

HP sier de ikke ser noe til problemene som Cisco frykter vil dukke opp i månedene framover innen IT til bedriftsmarkedet.

Selskapets interimleder, Cathie Lesjak, sier at HP har en «vinnerstrategi», og at hun ikke venter noen endring når HP-styret finner fram til en endelig etterfølger etter Mark Hurd som ble oppfordret til å trekke seg etter en liten skandale tidligere i sommer. Lesjak selv er ikke kandidat til toppjobben. Erfaringen fra ansettelsen av Hurd etter avsettelsen av Carly Fiorina i 2005, tyder på at det kan ta et par måneder får den nye toppsjefen er klar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.