Solide sluttpakker i NetCom

Opptil 80 personer må gå i NetCom, men ingen går tomhendt og uten grundig oppfølging.

Opptil 80 personer må gå i NetCom, men ingen går tomhendt og uten grundig oppfølging.

I oktober ble det kjent at NetCom må kutte staben med mellom 60 og 80 ansatte.

    Les også:

Den utløsende årsaken er at Post- og teletilsynets har varslet kutt i de såkalte termineringsavgiftene. Dette er inntekter mobilselskaper får av at andre ringer deres kunder.

For NetCom utgjør disse inntektene et sted mellom 250 og 300 millioner kroner. Kuttet skulle opprinnelig bli iverksatt fra januar, men har blitt skjøvet noe på.

– Selv om vi i fjor tjente 800 millioner kroner, vil en svikt på 300 millioner kroner likevel kreve en nedskjæringsplan, sier informasjonssjef Guri Wormdahl til digi.no.

I tillegg har NetCom med sine 730 ansatte spredt i Oslo og Trondheim, gjort lite endringer underveis med organisasjonen, tilføyer Wormdahl.

Men Wormdahl presiserer at nedskjæringen ikke vil preges av noen ostehøvelprinsipp, der man skjærer tilfeldig litt overalt.

Hun forsikrer at kundene ikke skal frykte et mini-Nextgentel kundesenter med lange ventetider. Det vil ikke bli kutt her, og den gjennomsnittlige svartiden på 34 sekunder skal i alle fall ikke bli verre, lover informasjonssjefen.

Hvilke avdelinger og hvor mange eksakt som blir rammet vil ikke Wormdahl ut med ennå. Svartfristen for å takke ja til sluttpakken går ut på mandag.

Og det er solide plaster NetCom gir til ansatte som må gå.

Ansatte under 50 år får lønn ut oppsigelsestiden fra tre til seks måneder, pluss ytterligere seks måneder. Arbeidstakere over 50 år lønnes ut oppsigelsestiden, og får i tillegg ni måneders lønn.

Alle er dessuten lovet utbytte av bonus for 2005 og hjelp fra karriererådgivningsbyrå til videre jobbmuligheter gjennom andre kanaler.

– Vi er opptatt av å gjøre dette skikkelig og å vise våre ansatte at de ikke må gå fordi de er dårlige arbeidstakere, sier Wormdahl til digi.no.

Målet til Netcom framover skal være å holdes svartiden nede og å jobbe smartere, men mer effektivt.

– Det vil være om å gjøre å få alle tall opp, smiler Wormdahl.

Til toppen