RESULTATERFINANS

Solide tall fra Adobe

Overgår det analytikerne hadde ventet.

Adobe Touch Apps er et nytt produkt, beregnet på dem som vil ha muligheten til å prøve ut nye ideer på nettbrett.
Adobe Touch Apps er et nytt produkt, beregnet på dem som vil ha muligheten til å prøve ut nye ideer på nettbrett.
16. des. 2011 - 09:21

I regnskapsårets fjerde kvartal (avsluttet 2. desember) omsatte Adobe for 1,15 milliarder dollar. Det er 14 prosent mer enn i samme kvartal i fjor. Analytikerne hadde ventet i underkant av 1,09 milliarder dollar.

Adobes omsetning har akselerert gjennom året. For hele regnskapsåret er omsetningen 4,22 milliarder dollar, mot 3,80 milliarder dollar i 2010, en økning på 11 prosent.

Bunnlinjen i fjerde kvartal er 174 millioner dollar. Det er en nedgang på 35 prosent, men likevel mer enn det analytikerne hadde ventet.

Adobes toppsjef Shantanu Narayen mener de solide tallene skyldes framgang innen to kjerneområder: digitale medier og digital markedsføring. Adobe satser på verktøy for samtidig publisering i flere kanaler, og har lagt opp et løp der brukere kan gå over til HTML5 og trappe ned på Flash. Det er varslet slutt på videreutvikling av Flash Player for mobile enheter.

Den kraftige veksten i 2011 vil ikke kunne videreføres i 2012. Adobes prognose for regnskapsåret ut november neste år er en vekst på 4 til 6 prosent i omsetning, altså til grovt regnet 4,4 til 4,5 milliarder dollar. Ifølge Tech Trader Daily overgår den analytikernes forventning på 4,35 milliarder dollar.

I likhet med de fleste leverandørene av programvare, har Adobe en plan for nettskyen. En gang i mars, april eller mai 2012 vil de lansere nettskyvarianten av hovedproduktet Creative Suite, selvfølgelig døpt «Creative Cloud».

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.