BEDRIFTSTEKNOLOGI

Solide tall fra Merkantildata i 1. kvartal

Toppsjefen i Merkantildata ASA, Tom Adolfsen, viste solide tall for 1. kvartal 1997. Av en omsetning på 759 millioner kroner tjente selskapet 27 millioner kroner. Selv om omsetningen ikke vokste mer enn 16 prosent, økte resultatet med 37 prosent.

Jens Kanden
6. mai 1997 - 12:01

Merkantildata ASA (MD) leverte jevnt gode tall for førte kvartal 1997. Omsetningen endte på 759 millioner kroner sammenlignet med en proforma omsetning justert for fusjoner i samme kvartal 1996 på 657 millioner kroner. Resultatet før skatt ble 27 millioner kroner mot proforma resultat på 20 millioner i 1. kvartal 1996.

Tom Adolfsen, konsernsjef i MD, meldte under presentasjon av kvartalstallene at selskapet har konsentrert seg om operasjonell utvikling for å fullføre integrasjonen mellom MD og innfusjonerte MBS Fjerndata i Norge og Computerland og Kontorlandslaget i Sverige. Han fremhevet innsatsen fra egne ansatte som muliggjør assimilering av stadig nye selskaper, men Adolfsen ønsket også å rette en spesiell takk til MBS-ansatte i forbindelse med fusjonen MD og MBS.

Av de fire divisjonene i MD, viste Systemintegrasjon og Distribusjon vekst, mens Kommunikasjon og Applikasjon opplevde en liten nedgang.

- Til tross for nedgang er jeg meget positivt overrasket over utviklingen i Applikasjon, fortalte Adolfsen. Det lille underskuddet var langt bedre enn budsjettert, og jeg ser en positiv utvikling for året som helhet.

- Derimot er jeg skuffet over Kommunikasjon med et driftsressultat på 3,4 millioner kroner. Vi har rett og slett tatt på oss for mange store prosjekter i Sverige som ikke kan faktureres før sent i 1997. Her har prosjektstyringen sviktet, fortsatte Adolfsen.

- Distribusjon har vist en solid utvikling, særlig i Norge. Vi har fullført integrasjonene mellom vår og MBS' distribusjonsavdeling, og vi har fått dreid salget over på produkter som gir mye bedre marginer. En driftsmargin på 3,0 prosent i 1. kvartal 1997 opp fra 1,6 prosent i 1. kvartal 1996, er meget bra.

- Systemintegrasjon går i hundre og står nå for 60 prosent av vår omsetning. Her har vi hatt en resultatvekst på 61 prosent til 26,2 millioner av en omsetning på 462 millioner kroner. Utsiktene for resten av året er også svært bra, konkluderte Adolfsen.

Adolfsen forklarte store økninger i balansen med lagre og kundefordringer fra Computerland og Kontorlandslaget i Sverige i forbindelse med oppkjøp. Konsolideringer mellom lagre fra oppkjøpte bedrifter og Merkantildatas eget lager er ennå ikke gjennomført.

Adolfsen påpekte ellers at oppløsningen av telemonopolet og telesektoren gir enorme muligheter for IT-selskaper og at Merkantildata ligger godt an. Han mente at televerkene er nødt til å tilpasse seg en ny virkleighet der IT-selskaper er både kunder, partnere, og konkurrenter. Dette gjelder særlig Telenor som, i motsetning til televerk i sammenlignbare land, har gått sterkt inn i IT-kanalene, i henhold til Adolfsen.

- Merkantildata står sterkt posisjonert for oppkjøp, og våre planer om å utvikle to nye kjerneområder, consulting og datasenter, er i rute. Vi har også meget spennende ting på gang med IBM, og dere vil få se et utvidet samarbeide mellom våre to selskaper i tiden som kommer, avsluttet Adolfsen.

NØKKEL TALL MD Q1 - 97 Q1 - 96 (*)
driftsinntekter 758,743 656,83
driftskostnader - 727,851 - 633,44
driftsresultat 30,892 23,394
finansposter - 3,870 - 3,62
RESULTAT f. skatt 27,021 19,775
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.