RESULTATERFINANS

Solide tall fra Opera

Overgikk egne prognoser.

Lars Boilesen, toppsjef i Opera Software, kunne presentere gode kvartalresultater for selskapet i dag.
Lars Boilesen, toppsjef i Opera Software, kunne presentere gode kvartalresultater for selskapet i dag.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. aug. 2014 - 10:45

I tillegg til å kunngjøre en ny lisensavtale med Microsoft, presenterte Opera Software i dag selskapets regnskapstall for året andre kvartal. Det meste peker oppover, noe som ble positivt mottatt på børsen. Ifølge NTB var Opera-aksjen den mest omsatte på Oslo Børs i formiddag, og kursen steg med 6,2 prosent.

I april presenterte Opera en prognose for andre kvartal om en omsetning på mellom 95,5 og 98,5 millioner dollar, samt et EBITDA-resultat justert for engangskostnader i området 24,5 til 26,5 millioner dollar.

I dag kunne selskapet melde at omsetningen endte på 100,6 millioner dollar, 38 prosent høyere enn for et år siden. EBITDA-resultat justert for engangskostnader endte på 27,0 millioner dollar, 24 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor. Nettoresultatet før skatt endte på 9,5 millioner dollar, 3,4 millioner mer enn for et år siden.

Mer enn halvparten av omsetningen til Opera Software, 51,1 millioner dollar, stammer fra annonsesalg. Dette er en økning på 83 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor. Det totale antallet mobile annonsevisninger var på 187 milliarder, ni prosent høyere enn for et år siden.

Inntektene økte også, men stort sett i betydelig mindre grad, innen områdene desktopforbrukere, mobiloperatører og enhetsleverandører, mens de falt med 21 prosent innen området mobile forbrukere, det vil si der Opera-tjenester installeres av brukerne selv.

Opera Softwares lønnsutgifter har økt fra 25,3 til 33,0 millioner dollar fra andre kvartal i fjor til andre kvartal i år. Dette skyldes delvis en økning i antallet ansatte og delvis høyere lønnsutgifter per ansatt.

Opera Softwares prognose for det inneværende kvartalet innebærer en omsetning på mellom 135 og 142 millioner dollar, og en driftsresultat (EBITDA) på mellom 117 og 124 millioner dollar.

Kvartalsrapporten er tilgjengelig her.

Oppdatert klokken 11.33: Mer om aksjehandelen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.