Solnedgang for Sun

Sun Microsystems har fått seg en smell etter at salget har gått merkbart ned i USA. Det viser tallene etter at selskapets kvartalsresultat ble offentliggjort.

Sun Microsystems har fått seg en smell etter at salget har gått merkbart ned i USA. Det viser tallene etter at selskapets kvartalsresultat ble offentliggjort.

Ett av de mest suksessrike teknologiselskapene i den nye økonomien var Sun Microsystems Inc. Men nå får de også merke nedgangen i den amerikanske økonomien, og Internett-selskapenes fall.

For sitt tredje fiskale kvartal, som endte 1. april, meldte selskapet om en tragisk lav vekst i omsetning og om et enda mer dramatisk fall i fortjeneste. Samtidig er også ordreboken til selskapet slunken, melder Wall Street Journal.

Omsetningen endte på 4,1 milliarder dollar, 36,9 milliarder norske kroner. Dette er en økning på 2,2 prosent fra året før, da selskapet omsatte for 4,01 milliarder dollar, 36,09 milliarder norske kroner. Dette er en langt lavere vekst enn det selskapet ventet seg ved begynnelsen av dette året, da var anslagene på mellom 10 og 13 prosent.

Salget stagnerte særlig i USA, hvor omsetningen falt med 15 prosent. I Europa og Japan var det derimot vekst på respektive 16 og 21 prosent, melder Wall Street Journal.

Suns nettoresultat falt med hele 73 prosent, til 136 millioner dollar. Dette tilsvarer 1,22 milliarder norske kroner. Samme periode i fjor var resultatet på 509 millioner dollar, 4,6 milliarder norske kroner.

Og det kan bli verre. Wall Street Journal melder at selskapets ordrebok for kvartalet "krympet" med 11 prosent. I de siste syv kvartalene har ordreboken i selskapet økt med et gjennomsnitt på 37 prosent per kvartal.

Selskapet som har markedsført seg selv som dotten i dotcom, har fått smake nedgangen i markedet. Flere år med himmelsk vekst blir nå gjenstand for tilbakegang.

Til toppen