BREDBÅND

Solvik-Olsen møter telebransjen i Kragerø

Når telebransjen samles 27.-29. mai på Tek-konferanse i Kragerø, samler «tele-minister» Ketil Solvik-Olsen teletoppene til rådslagning.

Håvard FossenHåvard FossenJournalist
12. mai 2015 - 07:16

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er en av rundt 40 talere på Tek-konferansen som arrangeres av Inside Telecom i Kragerø. I tillegg til å fortelle bransjen hvordan han skal feste grepet om den norske telepolitikken, vil ministeren også sette seg ned med utvalgte ledere i telebransjen for å få deres råd.

Her finner du program og påmelding til Tek-konferansen i Kragerø.

Møteplass for bransjen

Hittil er det påmeldt deltakere fra over 100 bedrifter, og drøyt to uker før konferansen starter begynner det å bli trangt om plassene i salene.

– Vi er veldig fornøyde med både påmeldingen og tilbakemeldingene fra bransjen rundt valg av sted og konferanseprogrammet. Målet er å videreføre møteplassen som ble skapt på Kiel-ferga med Telecruise gjennom ti år, sier ansvarlig redaktør Per Øivind Skard i Mediehuset Tek, som blant mye annet gir ut Inside Telecom.

Selve konferansen foregår torsdag 28. og fredag 29. mai, men deltakerne inviteres også til en mer uformell sosial kveld onsdagen før, den 27. mai. Der blir det servert grillmat på hotellets "Beach club", med tilhørende mingling i vannkanten. Skard forteller at han forventer å nå rundt 300 påmeldte til konferansen i løpet av inneværende uke, og deltakerantallet vil øke raskere jo nærmere vi kommer konferansen.

Konferanseprogrammet er variert og favner alt fra kvalitet og robusthet i telenettene via «tingenes Internett», e-helse og smarthusløsninger. Innen mobil vil vi få et gløtt inn i neste generasjon mobilteknologi, samt en diskusjon rundt behovet for bakkebasert kringkasting.

Toppmøte

I tillegg til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er programmet preget av teletopper. Konserndirektør for tele i Lyse, Toril Nag vil snakke om 14 år som utfordrer, Telenor-direktør Morten Karlsen Sørby vil gi et innblikk i det å møte mer konkurranse enn noen andre.

I tillegg stiller Ice-sjef Eivind Helgaker, Get/TDC-sjef Gunnar Evensen, Broadnet-sjef Martin Lippert og forbrukerombud Gry Nergård, for å ha nevnt et lite utvalg av foredragsholderne.

Robusthet

Teknologidirektør Magnus Zetterberg i Telenor Norge vil diskutere robusthet i norsk teleinfrastruktur med Simula-sjef og leder i det digitale sårbarhetsutvalget, Olav Lysne. I den debatten deltar også teknologidirektør Olav Schjelderup i Norsk helsenett, direktør Tor Helge Lyngstøl i Direktoratet for nødkommunikasjon og teknologidirektør Vidar Faltinsen i Uninett.

I en egen teknisk sesjon vil Fredrik Andersen i Aruba snakke om wifi som mobilteknologi, mens Isabelle Tardy fra Sintef vil fortelle om bruk av millimeterbåndet til mobilkommunikasjon. Administrerende direktør Trond Nedregård i Fiberoptic har et foredrag med tittelen: Fem måter å ødelegge fibernett på, mens Erlend Bjørnson Barkbu vil beskrive hva programvaredefinerte nettverk (SDN) og virtualisering av nettverksfunksjoner (NFV) gjør for datasentrene.

Vi gjør oppmerksom på at Mediehuset Tek, som arrangerer Tek-konferansen, eier Inside Telecom.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.