Sommer bekrefter egen avgang

Sjefen for den tyske telegiganten Deutsche Telekom, Ron Sommer, gir seg for presset. Tirsdag kastet han kortene.

Sjefen for den tyske telegiganten Deutsche Telekom, Ron Sommer, gir seg for presset. Tirsdag kastet han kortene.

Det har den siste tiden vært røre omkring Sommer, etter meldinger om at regjeringen skal ha forsøkt å få ham fjernet fra stillingen. Nyhetsbyrået Bloomberg skrev mandag at tålmodigheten til hovedaksjonæren nå var slutt og at DTs nettverksdirektør Gerd Tenzer (58) ville bli utpekt til ny sjef. Dessverre for Tenzer var dette ikke riktig (se siste avsnitt).

Les saken her:

I går ga Ron Sommer seg for presset og tok avskjed med den kriserammede tyske teleoperatøren.


Sommer sa dette var eneste utvei for å unngå videre skade for selskapet.

- Jeg håper det vil bidra til gjenopprette roen, sa han.

Ron Sommer tok over jobben som administrerende direktør i selskapet i 1995, og sto sentralt i arbeidet med å omgjøre selskapet til en global aktør på markedet. Men de mange oppkjøpene har kostet: Selskapet sliter med en tyngende gjeld på 67 milliarder euro og en aksjekurs som har falt med 90 procent siden toppnoteringen i mars i dotcom-året 2000, noe som har ført til bred kritikk av Sommer.

Tidligere styreformann Helmut Sihler tar over etter Ron Sommer, men han ventes ikke å bli annet enn en overgangsskikkelse. Mannen er allerede 72 år gammel. Telekom-styret utpekte Sihler i stedet for favoritten til å etterfølge Sommer, styremedlem Gerd Tenzer.

Til toppen