Sommerslepp av lave mobilpriser

Prisen på mobile tjenester raser. Nå senker Sense SMS-prisen til under 40 øre for storbrukerne.

Prisen på mobile tjenester raser. Nå senker Sense SMS-prisen til under 40 øre for storbrukerne.

Norge opplever et sommerslepp av lave mobilpriser. De siste månedene har nye mobiloperatører dukket opp som opererer med mobiltjenester vesentlig lavere enn de tradisjonelle aktørene.

Sense er blant de nye operatørene som nå senker prisene på abonnement, SMS- og ringeprisen. Storbrukere kan oppnå en SMS-pris under 40 øre hos Sense som heller ikke opererer med faste avgifter, gebyrer eller bindingstid. Hittil har over 30.000 mobilkunder valgt å kutte faste avgifter ved å gå over til Sense Abonnement.

- Med de råvarekostnader som i dag er i markedet er det mulig å tilby ekstremt slanke priser og likevel beholde markedsandeler og være med i karusellen, sier telekomanalytiker Tore Aarønæs i Norsk Telecom til digi.no.

Han mener at kostnadsnivået på mobiltjenestene har falt dramatisk bare på de siste to, tre månedene. Ved at operatører velger bort fordyrende ledd som kundeservice, fakturering, administrasjon og unngår inkasso og kundeoppfølging, kan de overleve på en slankediett. Det er fullt ut mulig å tilby ringeprisen under en krone og SMS under 50 øre, mener Aarønæs.

Han peker på hvordan mobilmarkedet har eksplodert. For bare 10 år siden var mobiltelefonen ofte forbeholdt forretninger og enkeltpersoner. I dag er produktet tilgjengelig hos «alle», og gjerne med flere abonnenter på hver person. Aarønæs antyder snaue fire millioner mobilbrukere i dag.

Sense gjør nå bruken av det avgiftsfrie abonnementet enda billigere.

Med trappemodellen i Sense Abonnement (se tabellen til høyre) går SMS-prisen ned til 39 øre når antall meldinger i løpet av en måned passerer 300. Sense Abonnement er billig for de som benytter det lite, fordi fastavgiften er tatt bort, og gunstig for storbrukerne fordi prisen på tjenestene synker med forbruket.

Nesten en tredel av alle mobilbrukere sender over 120 SMS i måneden. Blant disse finner vi en gruppe unge som stort sett kun sender SMS.

For en som sender 300 SMS i måneden blir forskjellen mellom Sense Abonnement og Telenor Privat+ hele 2.172 i året. Sender man 600 SMS blir forskjellen hele 3.252 kroner.

Til toppen